Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:24:44 5324AE A Hogesteeg Ammerzoden 3895 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 08-117 (Zaltbommel)
vrijdag 19 januari 2018

Archief

Twee lichamen aangetroffen in water Giethoorn

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 16:07

GIETHOORN - In het water van de Thijssengracht in Giethoorn zijn maandagochtend twee lichamen aangetroffen. Een getuige zag de lichamen omstreeks 10.20 uur drijven en waarschuwde de politie. Die heeft de vindplaats nu afgezet voor onderzoek.


Op de plaats waar de lichamen zijn aangetroffen was vorige week woensdag 13 september een verkeersongeval gemeld waarbij een auto te water was geraakt. De inzittenden waren toen na een uitgebreide zoekslag in en om het water niet aangetroffen en tot dusver spoorloos. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het om de vermiste inzittenden gaat.

Auto op de Aletta Jacobsweg vliegt al rijdend in brand

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 16:36

ASSEN - Op de Aletta Jacobsweg in Assen is maandagmiddag een auto in brand gevlogen. Het betrof en technische oorzaak. De auto vloog rijdend in brand.

 

De brandweer heeft het vuur geblust. De auto moet als verloren worden beschouwd.

Hele wijk zonder elektriciteit na bliksem inslag in Tynaarlo

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:13

TYNAARLO - Door bliksem inslag is er maandagmiddag brand ontstaan in een woning aan de Steenakkers in Tynaarlo. Door de inslag vlogen de stoppen eruit en ontstond er brand in de elektrische apparatuur. Ook in naast gelegen woningen vlogen de stoppen er door de bliksem inslag uit en raakte elektrische apparatuur beschadigd.

 

De brandweer heeft weten te voorkomen dat er verder brand in de woningen ontstond. De hele wijk zit inmiddels wel zonder elektriciteit. Hoe lang dat zal gaan duren voor het is opgelost is nog onbekend.

Fietsster gewond bij aanrijding met scooter op het Luttikenerf

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:20

EDE - Op het Luttikenerf in Ede is maandag 18 september een fietsster gewond geraakt. De vrouw op de fiets kwam in botsing met een scooter en kwam ten val.

 

Een opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse geweest. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Auto botst tegen de vangrail op de A37 bij Holsloot

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 17:51

HOLSLOOT - Op de A37 bij Holsloot is maandagmiddag een automobilist van de weg geraakt en tegen de midden vangrail gebotst. Hierbij raakte niemand gewond.

 

De schade aan de auto was wel groot. Een berger heeft het voertuig afgesleept. Over de oorzaak is niets bekend.

Bestelbus op de Westkadijk rolt de Arkervaart in

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 19:22

NIJKERK - Een auto is maandag 18 september aan de Westkadijk in Nijkerk te water geraakt. De auto rolde plotseling het water in. Waarschijnlijk heeft het voertuig niet op de handrem gestaan.

 

Een berger heeft de auto uit het water gehaald. Er raakte niemand gewond.

Auto uit water Havenkade getakeld in Assen

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 20:25

ASSEN - Een auto is maandagavond boven het water van de Havenkade in Assen getild. Vrijdagavond was deze personenauto te water geraakt.

 

De brandweer duikers uit Assen en Groningen hebben na een uren lange zoekactie niks aangetroffen. Ook de trauma helikopter was ter plaatse voor assistentie. Op de Havenkade was op dat moment een festival gaande ter ere van de Blauwe-As wat koning Willem-Alexander eerder die dag had geopend. De auto werd op grote diepte gelokaliseerd. Maar toen de eigenaar van het voertuig zich gemelde was de druk van de ketel rukten de hulpdiensten weer in.

 

De auto werd door een bergingsbedrijf mandagavond alsnog uit het slip en water gehaald en geborgen.

Bestelbus raakt van de Barneveldseweg, bestuurder gewond

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 01:13

NIJKERK - Maandagavond iets voor 23:00 uur is op de Barneveldseweg N301 een bestelbus van de weg geraakt en in de berm beland. De bestelbus raakte in een bocht op een boom.

 

De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde bus is door een bergingsbedrijf uit de bossage gehaald.

Plofkraak bij de Rabobank in Tolbert

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 06:35

TOLBERT - Aan de Oldebertweg in Tolbert is in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur een plofkraak gepleegd op een een pinautomaat van de Rabobank.

 

De explosie was zo groot dat de onderdelen van de pinautomaat tientallen meters weg waren geslingerd. In verband met explosie gevaar zijn enkele buurt bewoners uit hun woning geƫvacueerd. De pinautomaat raakte totaal vernield.

 

De politie doet onderzoek naar de plofkraak. Bij de plofkraak is waarschijnlijk niks buitgemaakt.

Schoten gelost op bedrijf aan de Klaphekweg

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 07:11

EDE - In de nacht van maandag op dinsdag, rond 00.00 uur heeft er een schietincident plaats gevonden op de Klaphekweg in Ede. Er is door onbekenden meerdere malen op de deur van een werkplaats, waar hobbymatig werkzaamheden aan auto's wordt uitgevoerd, geschoten. In de deur van de werkplaats, waar op het moment van het incident meerdere hobbyisten aanwezig waren, zijn diverse kogelgaten aangetroffen. Er is niemand gewond geraakt. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de actie verband houdt met een afrekening in het criminele circuit. De Forensische recherche heeft sporen veilig gesteld.


Enkele getuigen hebben een lichtkleurige auto met gedoofde lichten met hoge snelheid weg zien rijden, vermoedelijk in de richting van de Proosdijerveldweg in Ede. De recherche roept mensen op die vannacht iets gezien hebben om zich te melden. Ook is de recherche op zoek naar mensen en bedrijven die camerabeelden ter beschikking hebben in de omgeving Klaphekweg en/of Proosdijerveldweg.