Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:04:40 H.d.m. Hockeyverenigin Theo Mann-bouwmeesterla Sgravh 2597GV : 15127 Ritnr: 184539 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 15-127 Witte Kruis Den Haag Haaglanden
donderdag 23 november 2017

ZATERDAG 08|07

Man aangehouden na bedreiging conductrice

Na verhoor werd proces-verbaal tegen de 34-jarige man uit Utrecht opgemaakt

ASSEN - Medewerkers van de NS hebben vrijdagmiddag op het station in Assen een 34-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. De man had in een trein een conductrice ernstig bedreigd.

 

De politie werd gewaarschuwd , waarna de verdachte werd overgedragen aan agenten. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd proces-verbaal tegen de 34-jarige man opgemaakt. Met een dagvaarding voor de politierechter op zak mocht de Utrechter het bureau weer verlaten.

 

Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, conducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen en daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht.

Locatie