Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:50:43 De Kreek 3823TG Amersfoort Prio Hoog Eenheid | Ambulance 09-136

Ambulance 09-136

woensdag 20 juni 2018

MAANDAG 17|07

Speedboot tegen boom in het Groningse Lageland

Uit nader onderzoek concludeerde de politie dat de speedboot vermoedelijk uit het water is getrokken met een auto

LAGELAND – Voor de hulpverleners was het maandagochtend geen alledaagse uitruk aan het Slochterdiep in het Groningse Lageland (Gemeente Slochteren). De melding dat er een speedboot tegen een boom was gebotst was niet alleen verrassend maar deed eveneens het ergste vermoeden.

 

Passanten hadden de speedboot tegen de boom zien staan met sporen die deden vermoeden dat het vaartuig met snelheid vanuit het water was gekomen. Ook de politie kwam tot de conclusie dat de boot vermoedelijk uit koers was geraakt op de wal was geschoten en de weg over geschoten waarna de speedboot tegen een boom tot stilstand kwam.

 

Gezien de sporen een scenario die niet zo vreemd leek. Daar er vermoedens waren dat de opvarenden in het water konden liggen werden de duikers van de brandweer ingezet om in het water van het Slochterdiep naar mogelijke slachtoffers te onderzoeken. De eigenaar van de boot werd na enige tijd gevonden en die wist dat er geen accu in de boot zat en dus ook niet kon varen. Uit nader onderzoek concludeerde de politie dat de speedboot vermoedelijk uit het water is getrokken met een auto. De politie laat weten dat ze denken dat het niet om een ongeval gaat maar mogelijk om een poging tot diefstal waarbij het een en ander mis is gegaan.

Foto's
1/1
Locatie
Video's

Headlines