Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 03:39:17 5087BJ : Rijtseweg Diessen 52156 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 20-142 (Tilburg)
woensdag 20 juni 2018

MAANDAG 11|09

Spectaculaire ladingdiefstal iPhones bij Opsporing Verzocht

Al rijdend werd het slot van de vrachtwagen opengebroken en de deur geopend

DRIEBERGEN - Aankomende dinsdag 12 september besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen die op maandag 24 juli op de A73 tussen Boxmeer en Horst plaatsvond. Tussen 23.30 en 24.00 uur, wisten de dieven een grote partij iPhones uit de vrachtwagen te stelen.


De daders benaderden de vrachtwagen van achteren met een geprepareerde bestelbus. Al rijdend werd het slot van de vrachtwagen opengebroken en de deur geopend. Vervolgens klom één van de verdachten in de vrachtwagen en gaf een grote partij iPhones over naar het bestelbusje. In Opsporing Verzocht zal een animatie te zien zijn van de manier waarop de ladingdieven de diefstal hebben gepleegd. Mogelijk zijn er getuigen van de diefstal op de A73 vandaar dat de hulp van het Opsporingsprogramma wordt ingeroepen.

 

Aanhoudingen
Op zaterdag 31 juli heeft de politie op een vakantiepark op de Veluwe vijf Roemeense mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van de diefstal. Ook de iPhones ter waarde van een half miljoen euro zijn bij de mannen aangetroffen en in beslag genomen.

 

Uitzendingen en tips
De uitzending is te zien op dinsdagavond 12 september op NPO 1 en begint rond 20.30 uur. De volgende dag, woensdag 13 september, is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 14.00 uur. Hebt u tips, bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook live tijdens de uitzending via uw computer of tablet een tip verzenden via het second screen. Ook via de site kunnen tips worden doorgegeven.

Foto's
1/1

Headlines