Redactie 112 0 reactie(s) zo 02 augustus 2020, 3:01

A1 bij Voorthuizen urenlang afgesloten na ernstig ongeval

Laatste update: 1 jaar geleden

VOORTHUIZEN – Bij een ernstig ongeval op de A1 ter hoogte van Voorthuizen zijn zaterdagavond twee gewonden gevallen. Door het ongeval was de snelweg A1 urenlang afgesloten. Het ongeval gebeurde omstreeks 23:30 uur op de rijbaan vanuit Apeldoorn richting Amersfoort.

Door voorlopig nog onbekende oorzaak botste een pickup truck met aanhanger achterop een personenauto met daarin meerdere personen. De klap was dusdanig hard dat de personenauto meer dan 150 meter verderop in de middengeleider belandde en daarna op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De personenauto vloog direct daarna in brand.

Hulpdiensten waaronder de brandweer en zeker 3 ambulances zijn groot uitgerukt na de melding. Voorbijgangers wisten de brandende auto echter al te blussen voor de aankomst van de hulpdiensten.

In de personenauto zaten meerdere personen waaronder een vrouw, welke met ernstig letsel naar het UMC in Utrecht werd vervoerd, en een kind welke lichtgewond raakte. Een peuter in een maxicosi op de achterbank raakte niet gewond.

Om een duidelijk beeld naar de oorzaak van het verkeersongeval te krijgen doet de forensische opsporing van de politie sporenonderzoek. Dit gaat vermoedelijk nog enkele uren duren. De snelweg A1 richting Amersfoort is vanwege het ongeval volledig afgesloten. Politie en Rijkswaterstaat hebben het verkeer wat vast stond in de file teruggeleid naar de afrit bij Stroe. Op de rijbaan richting Apeldoorn moest een rijstrook worden afgesloten vanwege brokstukken op de linker rijstrook.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons