Redactie 112 0 reactie(s) zo 26 juli 2020, 17:25

Agenten in Amersfoort beledigd door verdachte lachgas gebruik

Laatste update: 23 aug 2021 17:34 uur

AMERSFOORT – Zaterdag 25 juli omstreeks 07.10 uur kregen agenten in Amersfoort van de meldkamer een melding van overlast door lachgasgebruik in de omgeving van Isoldepad. De agenten troffen ter plaatse een personenauto aan met een lachgascilinder. Bij de auto waren geen personen te zien. Kort daarna werd in de bosjes nog een cilinder aangetroffen op aanwijzingen van een melder.

Na onderzoek zijn de agenten naar het adres van de tenaamgestelde van de personenauto gegaan. De persoon die opendeed wilde nergens aan meewerken terwijl de agenten het in eerste instantie bij een gesprek wilde laten. Op het moment dat het gesprek afgerond was begon de persoon de agenten te beledigen.

Daarop hebben de agenten een identiteitsbewijs gevorderd van de persoon (verdachte). Na een kort gesprek begon de verdachte de agenten te beledigen. De verdachte werd daarom aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de verdachte verzet, daardoor zijn twee agenten lichtgewond geraakt.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons