Redactie lokaal 0 reactie(s) do 09 december 2021, 8:06

Alles wat je moet weten over de betonlook vloer

Als je fan bent van stoere, industriële interieurs kan de betonlook vloer zeker een vloer voor jou zijn. Waar we vroeger beton zoveel mogelijk weg probeerden te werken en we direct een nieuwe vloer over een standaard betonvloer heen zouden leggen wordt beton tegenwoordig steeds meer zichtbaar gehouden. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor een betonvloer coating. De gemêleerde grijstinten en plaatselijke scheuren en butsen in het materiaal geven beton een interessant uiterlijk dat zeker niet misstaat in moderne interieurs. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar betonvloeren alsmaar stijgt. Niet alleen naar echte betonvloeren, maar ook naar vloeren die het uiterlijk van beton imiteren is de vraag de laatste jaren hard gestegen.

De verschillende betonlook vloeren
Vloeren die het uiterlijk van beton nabootsen worden betonlook vloeren genoemd. Er zijn echter verschillende soorten betonlook vloeren, die elk voor specifieke ruimtes en functies geschikt zijn. Dit zijn de meest voorkomende varianten. De eerste is een betonvloer coating: als je de gelukkige eigenaar bent van een echte betonnen vloer dan kun je ervoor kiezen om er alleen een transparante coating over aan te brengen. Deze coating zorgt voor versterking van de vloer, maakt de vloer waterdicht en overbrucht eventuele scheuren in het beton. Je blijft het originele beton echter gewoon door de coating heen zien. Een betonvloer coating is relatief goedkoop, maar het materiaal is niet erg elastisch. Dit maakt een betonvloer coating minder geschikt voor in je woning, voor werkplaatsen, showrooms en winkels is het daarentegen wel geschikt. De volgende betonlook vloer is een epoxy betonlook vloer: deze gietvloer heeft epoxy als basis. Dit is een zeer sterk soort kunsthars dat in allerlei kleuren verkrijgbaar is. Door twee grijstinten te mengen ontstaat een gevlamde tekening in de vloer die op beton lijkt. Door de hoge slijtvastheid en de hoge belastbaarheid van epoxy is deze vloer ook uitermate geschikt voor werkplaatsen en garages. Een epoxy betonlook gietvloer is namelijk wel twee keer zo sterk als echt beton. De volgende mogelijkheid is een polyurethaan betonlook gietvloer: dit type gietvloer wordt op dezelfde manier gemaakt als de epoxy gietvloer. Alleen is het materiaal; polyurethaan in plaats van epoxy. Dit materiaal is een stuk flexibeler en voelt daardoor een stuk zachter aan. Deze betonlook vloer komt daarom het meest voor in woningen.

Investeren in een betonlook vloer
Een betonlook vloer is niet de goedkoopste vloer, maar het is het geld wel meer dan waard. Het materiaal is namelijk erg sterk en slijtvast, dit zorgt ervoor dat je vloer jaren meegaat en bovendien nauwelijks onderhoud nodig heeft. Mochten er na verloop van tijd toch krassen en andere beschadigingen op ontstaan dan is het mogelijk om alleen de toplaag opnieuw aan te laten brengen. Dit is een stuk goedkoper dan het vervangen van je volledige vloer. Door de naadloze uitvoering is je betonlook vloer bovendien erg eenvoudig schoon te houden. Het is een echte investering voor de toekomst dus.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons