Logo 112inBeeld

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 03 mei 2021, 15:15

Amersfoort heeft snelheidsmeter die goed gedrag weggebruikers beloont

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

AMERSFOORT – Vanaf maandag 3 mei staat er een spaarpaal op de Leusderweg in Amersfoort ter hoogte van nr. 231. De paal is een snelheidsmeter die goed gedrag beloont. Wie zich aan de snelheid houdt, spaart mee voor een goed doel.

Met de spaarpaal aan de Leusderweg wordt gespaard voor een picknicktafel voor de buurt. Iedere keer dat een weggebruiker de paal langsrijdt binnen de toegestane snelheid van 50 km per uur komt er een klein bedrag in de spaarpot. Hiermee koppelen we verantwoord gedrag van weggebruikers naast verkeersveiligheid ook aan de leefbaarheid in de buurt.

Locatie
De spaarpaal is een initiatief van de Provincie Utrecht en staat 5 weken aan de Leusderweg. Daarna gaat de spaarpaal op doorreis naar een andere locatie in de stad.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.