Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 november 2020, 7:28

Amersfoort wordt wakker van politiehelikopter boven de stad

Laatste update: 1 jaar geleden

AMERSFOORT – Maandagochtend 16 november is ingebroken bij een juwelier aan de Utrechtsestraat in het centrum van Amersfoort. De politie heeft kort daarna al twee verdachten kunnen aanhouden. Maar, is op zoek naar meer verdachten. Ook de politiehelikopter vloog boven de stad. Veel mensen werden al vroeg gewekt door het geluid.

Rond 05.00 uur gaat het inbraakalarm af bij een juwelier aan de Utrechtsestraat. Agenten gaan direct op de melding af en zien dat het hekwerk aan de achterzijde geforceerd is en een ruit vernield. Wanneer de agenten daar staan, horen ze gebonk en zien ze een aantal personen vluchten via het dak. De omgeving is meteen afgezet en een zoektocht gestart naar de verdachten.

Aanhouding
Een van deze verdachten wordt vervolgens op een dak aangehouden. Dit is een 23-jarige man uit Amsterdam. Een ander heeft zich verstopt in de schuur van een buurtbewoner. Dit is een man van 26 jaar uit Amsterdam. De hele omgeving werd uitgekamd, met ondersteuning van de politiehelikopter in de lucht en politiehonden op de grond. Helaas zijn de andere verdachten niet meer gevonden. De Amsterdammers zitten vast voor verhoor.

Uw tip!
Er is een onderzoek ingesteld naar de inbraak en de overige verdachten. Heeft u iets verdachts gezien in de vroege maandagochtend rond 05.00 uur in de omgeving van de Utrechtsestraat? Heeft u misschien de inbrekers zien wegrennen? Meld u zich dan bij de politie via 0900 – 8844.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons