Redactie overig 1 reactie(s) di 28 juni 2022, 17:28

Apeldoorn doet aangifte na boerenprotest op het Marktplein

Laatste update: 7 maanden geleden

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn doet aangifte na het boerenprotest tegen de stikstofmaatregelen afgelopen maandag op het Marktplein. Burgemeester Heerts: “Het is goed dat de boeren uiting geven aan de zorgen die ze hebben. Dat recht hebben ze. Daar sta ik ook volledig achter. Maar bewust afval in brand steken, schade veroorzaken en het uitrijden van mest horen daar niet bij. Daarmee worden grenzen overschreden. Dit verhoudt zich niet tot het demonstratierecht.”

De gemeente ziet demonstreren als een grondrecht.

“Zolang het binnen de grenzen van de wet blijft, is binnen Apeldoorn heel veel mogelijk”, aldus burgemeester Heerts. “Daarover gaan wij graag van tevoren met elkaar het gesprek aan.”

Afgelopen maandag trokken tientallen boeren onaangekondigd naar het Marktplein om hun ongenoegen over de stikstofmaatregelen van het kabinet te uiten. Daarbij werden strobalen en pallets in brand gestoken, vernielingen aangericht aan het Marktplein en mest uitgereden.

Ik ben solidair met de protesterende boeren!
Al eerder dit jaar ontstond er schade aan het Marktplein naar aanleiding van een protestactie van de boeren. Toen reden boeren met hun trekkers tijdens de werkzaamheden aan het Marktplein het plein op.

Naast aangifte van vernieling en verbranden van afval, start de gemeente een civiele procedure op voor het verhalen van de schade en het schoonmaken van het Marktplein.

Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.