Redactie 112 0 reactie(s) do 05 augustus 2021, 16:04

Asielzoekerscentrum in Apeldoorn ontruimd vanwege brand

Laatst bijgewerkt: maandag 17:19 uur

APELDOORN – De brandweer is donderdagochtend uitgerukt voor een brand in het AZC aan de Cristiaan Geurtsweg in Apeldoorn.

De brandweer ontving rond 10.30 uur een melding dat er brand in het asielzoekerscentrum was. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit. Bij aankomst van de brandweer was een gedeelte van het pand al ontruimd.

De brandweerlieden van het eerste blusvoertuig hadden het vuur snel onder controle. De tweede blusvoertuig hoefde niet ter plaatse te komen en kon halverwege retour.

De mensen die uit het pand moesten, werden tegenover het pand gezet. Het gaat naar schatting om zo’n 100 mensen. Eén persoon raakte lichtgewond en is ter plaatse onderzocht. Hij hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, wel kon een politieagent melden dat het gaat om een brandje in een van de kamers van het AZC.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.