Auto in vlammen op oprit van woning aan de Zwaluwweg in Apeldoorn
Redactie brand 0 reactie(s) do 07 juli 2022, 3:21

Auto in vlammen op oprit van woning aan de Zwaluwweg in Apeldoorn

Laatste update: 5 maanden geleden

APELDOORN – Een felle brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag 7 juli een auto verwoest op de oprit van een woning aan de Zwaluwweg in Apeldoorn Zuid. Ook de woning liep schade op.

Rond 01.15 uur werd een van de bewoners aan de Zwaluwweg wakker van een brandlucht, toen zij gingen kijken zag zij haar auto in brand staan op de oprit. De vrouw wekte direct haar man en belde 112. De twee bewoners gingen direct naar buiten omdat de auto vlak tegen de woning geparkeerd stond.

De gealarmeerde brandweerlieden waren snel ter plaatse en wisten overslag naar de naastgelegen woning en schutting te voorkomen. Van de auto was helaas niets meer over. De voorkant van de auto brandde namelijk volledig uit. Ondanks dat de brand niet oversloeg naar de woning, liep deze wel schade op. Door de hitte waren meerdere ruiten gebarsten van de woning.

De auto, die nog geen jaar oud is, kan nu al richting de sloop. Een berger zal het voertuig afslepen.

Tweede brand

Een opmerkelijk detail is dat 24 mei voor de woning ook al een container in vlammen op ging. De container was toen vermoedelijk in brand gestoken. Of de twee branden met elkaar in verband staan is niet duidelijk.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Of er sprake is van brandstichting of van een technisch mankement is onderdeel van het onderzoek.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons