Redactie 112 0 reactie(s) vr 07 augustus 2020, 20:03

Auto van man uit Zwolle vliegt in brand op terugweg van vakantie in Ommen

Laatste update: 23 aug 2021 17:33 uur

OUDLEUSEN – De terugrit van een vakantie in Ommen is vanmiddag in miserie geëindigd. Een man uit Zwolle was ongeveer halverwege op weg naar huis met zijn caravan toen de trekkende auto bij Oudleusen vlam vatte. De bestuurder reed daar op de Hessenweg (N340) toen hij vreemde geluiden uit het motorcompartiment hoorde komen, en merkte dat de wagen vermogen inhield. Hij sloeg daarop af bij de kruising met de Dennenkamp. Daar kwam de auto tot stilstand, en wilde deze niet meer verder rijden. De bestuurder opende de motorkap en ontdekte de brand.

De man koppelde snel de caravan los, en wist de bagage nog uit het voertuig te halen. De brandweer van Dalfsen en Nieuwleusen was ondertussen met spoed onderweg. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle, maar er kon niet worden voorkomen dat de auto volledig ten prooi ging aan de vlammen. Het vuur kreeg ook vat op droog gras dat naast de auto stond, maar de brandweer kon voorkomen dat dit vuur zich verder verspreide.

Doordat de combinatie niet op de provinciale weg stond ondervond het verkeer daarop geen hinder van de brand. De man zat alleen in de auto en bleef ongedeerd; zijn vrouw en kinderen waren hem al voorgegaan richting Zwolle. Wat de precieze oorzaak van de brand is zal waarschijnlijk een raadsel blijven. De eigenaar had de acht jaar oude Kia vandaag net een week op naam staan. De verwoeste auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons