Redactie 112 0 reactie(s) zo 01 augustus 2021, 4:31

Beschonken automobilist rijdt verkeersborden omver op de Heemradenlaan in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: maandag 17:19 uur

APELDOORN – Een automobilist dacht in de nacht van zaterdag op zondag 1 augustus op de Heemradenlaan in Apeldoorn dat hij wel met een paar biertjes op kon rijden, tot dat hij drie paaltjes omver reed en zijn auto total loss reed.

Het eenzijdig verkeersongeval gebeurde iets na middernacht. De bestuurder, een man, reed met zijn auto over de Heemradenlaan in de richting van de Eglantierlaan toen het fout ging, de man reed over de middenberm heen en ramde 3 verkeersborden met daarop een pijl. Deze pijl geeft aan, via welke kant je langs de middenberm moet. Deze automobilist reed niet langs een van beide kanten, maar er overheen met een ravage als gevolg. Gewonden vielen er niet.

De bestuurder kwam na zo’n 100/150 meter tot stilstand nadat hij het eerste verkeersbord ramde. Verspreid over zo’n 100 meter liggen brokstukken van zowel de auto, als van de verkeersborden.

De bestuurder bekende bij aankomst van de politie dat hij te veel had gedronken. De politie nam een blaastest bij de man af, hieruit bleek dat de man inderdaad te veel gedronken had. Hij werd door de agenten aangehouden voor het rijden onder invloed en moest mee naar het bureau. Daar werd een tweede blaastest van de man afgenomen om te kijken hoeveel hij precies te veel op heeft.

De auto van de man, raakte fors beschadigd en zal naar alle waarschijnlijkheid total loss worden verklaard. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. De gemeente werd in kennis gesteld wegens de schade aan de verkeersborden. Deze moeten namelijk worden vervangen. Ook moest het wegdek door de gemeente worden gereinigd. De auto lekte namelijk behoorlijk wat vloeistoffen, waaronder olie.

Vanwege het ongeval was een deel van de Heemradenlaan afgesloten, het verkeer werd langs het ongeval geleid door de politie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.