Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 december 2020, 17:02

Bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen bij kofferbak-verkoop

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:27 uur

AMSTERDAM – Maandag 7 december 2020 heeft team Milieu van politie Amsterdam bij een actie vier verdachten aangehouden op verdenking van de (ver)koop van illegaal vuurwerk en kon daarbij bijna 650 stuks illegaal vuurwerk in beslag nemen. Het vuurwerk werd vanuit de kofferbak van een auto op straat verkocht.

De auto stond geparkeerd in een woonwijk in Amsterdam-West. Vanuit de kofferbak van dit voertuig verkocht een 22-jarige man zeer zwaar vuurwerk. Deze man is ter plaatse aangehouden, net als drie kopers: een man van 23 uit Blokker, een man van 25 uit Amsterdam en een man van 39 uit Purmerend. Bij de actie werden ook 465 cobra’s, 150 nitraten en 23 shells in beslag genomen.

De mannen die ervan verdacht worden het vuurwerk gekocht te hebben, kregen van het Openbaar Ministerie een strafbeschikking opgelegd en zijn heengezonden. Ook de verdachte verkoper is inmiddels weer op vrije voeten. De rechter-commissaris heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om hem tot de komende zitting vast te houden afgewezen. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in hoger beroep gegaan.

Grote gevaarsetting
Het inbeslaggenomen vuurwerk is erg gevaarlijk en kan voor zeer grote schade zorgen, zeker in een dichtbevolkt gebied. De (ver)koop vanuit een kofferbak in een woonwijk zorgt dus voor een enorme gevaarsetting en had aanzienlijke gevolgen voor de hele wijk kunnen hebben.

Aantekening strafblad
Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Zowel het verkopen als het (online) kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf. Dit betekent dat de een veroordeling voor de (ver)koop van, het bezit van en/of de handel in illegaal vuurwerk, naast mogelijk een gevangenisstraf, een aantekening op een strafblad oplevert.

Meld verdachte situaties
Vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in uw omgeving? Of ziet u een verdachte situatie die mogelijk met (de handel in) illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Maak dan melding via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.