Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 19 maart 2021, 2:39

Brokkenpiloot op de vlucht na veroorzaken ravage in Apeldoornse wijk De Maten

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:24 uur

APELDOORN – Op de Laan van Maten in Apeldoorn, is afgelopen nacht een bestuurder met zijn auto van de weg geraakt en heeft daarmee een flinke ravage veroorzaakt.

Het eenzijdige ongeval gebeurde iets na 01.00 uur op de kruising Laan van Kuipershof met de Laan van Maten in de Apeldoornse wijk De Maten. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder ook een ambulance. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er echter niemand meer bij het voertuig aanwezig te zijn. De bestuurder bleek gevlucht. Buurtbewoners, die wakker werden van de klap, zagen na de aanrijding wel iemand weg rennen in de richting van het Matenpark. Agenten hebben nog gezocht, rondom de plek van het ongeval maar troffen niemand meer aan. Ook reden meerdere politiewagens, waaronder van de landelijke eenheid rond in de omgeving, maar ook zonder resultaat.

De ravage is enorm, brokstukken liggen over zo’n 50 meter verspreidt over het wegdek, in de berm en op het fietspad. De bestuurder van de auto, raakte zo’n 15 meter voordat hij een verkeerslicht ramde, een stoepje, kwam in de berm en botste tegen het verkeerslicht. Daarna reed de bestuurder een verkeersmast uit de grond en kwam in tegengestelde richting tot stilstand.

De bestuurder van de auto, heeft in ieder geval een behoorlijke klap gemaakt. Dat is ook te zien aan de voorruit. Hier zit namelijk ter hoogte van de bestuurderskant een bolling naar buiten, wat erop duidt dat de bestuurder met zijn hoofd tegen de voorruit is gekomen.

Waardoor de bestuurder van de weg raakte en wat de reden is waarom hij is gevlucht, is nog niet bekend.

De zwaarbeschadigde auto is door een berger afgesleept. De auto is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot de schade aan het verkeerslicht en de verkeersmast.

De Laan van Maten was vanwege het ongeval bijna 2.00 uur lang afgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.