Logo 112inBeeld

Redactie ongeval 0 reactie(s) ma 04 september 2023, 22:37

Brommerrijder (15) de sloot in geslingerd na harde botsing met auto

Laatst bijgewerkt: dinsdag 5 sep 2023 om 16:46 uur

NIJKERK – Op de kruising Woudweg met Voorthuizerweg in Nijkerk heeft maandagavond een ernstig ongeluk plaats gevonden. De weg werd afgesloten. Het ongeluk gebeurde volgens P2000 rond 21:05 uur net buiten de bebouwde kom van Voorthuizen.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.


Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Naast de ambulance en politie werd ook het mobiel medisch team opgeroepen.

Een 15-jarige brommerrijder uit Voorthuizen is door een personenauto aangereden. Het slachtoffer is hierbij een sloot in geslingerd en moest door de hulpdiensten uit de sloot worden gehaald. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg is afgesloten.

Locatie

112 Melding

21:08:54 04-09-23 A1 (MMT) 13991 Woudweg 3862 Nijkerk 79205 regio 07 Traumaheli LifeLiner 1 - MMT Ambulance Amsterdam Amstelland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.