Redactie — lokaal0 reactie(s) — zo 03 oktober 2021, 17:23

Burgemeester Marcouch geeft noodbevel af uit vrees voor ernstige wanordelijkheden in de Arnhemse binnenstad

ARNHEM – Burgemeester Marcouch heeft zondagmiddag (3 oktober) in overleg met de politie een noodbevel afgekondigd in verband met de vrees voor ernstige wanordelijkheden vanwege de aanwezigheid van supporters van de harde kern van Feyenoord in onze binnenstad. Dit noodbevel zal gelden tot en met vandaag 23:59 uur.

De genoemde groep is buiten de verplichte buscombiregeling om naar Arnhem afgereisd, is provocerend aanwezig en kennelijk van plan zich naar Gelredome te bewegen of zich in de binnenstad van Arnhem op te houden. Ervaring uit het verleden leert dat er een zeer groot risico is dat dit leidt tot (verdere) ongeregeldheden, ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid in de binnenstad en een confrontatie met supporters van de harde kern van Vitesse. Dit zou eveneens betekenen dat er een risico is dat inwoners, ondernemers en goedbedoelende bezoekers van onze stad worden geconfronteerd met agressie en geweld.

Om die reden zal op basis van dit noodbevel eenieder die zich door voertuigen, kleding, uitrusting, meegevoerde voorwerpen of gedragingen, zich manifesteert als deelnemer aan de verzameling van voetbalsupporters van Feyenoord die zich in Arnhem bevinden zonder deel te nemen aan de daarvoor ingestelde buscombiregeling, verplicht zijn zich uit dit gebied te verwijderen en verwijderd te houden en de stad onmiddellijk te verlaten.

Deel dit artikel

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x