Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) do 24 december 2020, 17:42

Circa 70 kilo zeer zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen in slaapkamer Assen

Laatst bijgewerkt: maandag 17:27 uur

ASSEN – Naar aanleiding van een onderzoek naar een handelaar van vuurwerk in Drenthe bleek dat deze handelaar ook had verkocht aan een 18- jarige verdachte uit Assen. De politie heeft daarop een inval gedaan in een woning in de wijk Kloosterveen in Assen.

In de slaapkamer van de verdachte werd bij het voeteneind van zijn bed circa 70 kilo zeer zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen zoals Cobra 20’s (voorzien van 50 gram flitskruit), zware vuurpijlen, shells (mortieren) en nitraten. Daarnaast werden er twee op vuurwapen gelijkende namaakwapens en een CO2 gaspistool in de woning aangetroffen. Ook deze zijn in beslag zijn genomen.

De broer van de aangehouden verdachte bleek nog een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk te hebben en zal daarvoor een afzonderlijk proces-verbaal krijgen. Het onderzoek loopt nog en de 18- jarige verdachte zit nog vast. De ouders van de 18- jarige verdachte gaven aan niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van dit soort vuurwerk in de woning.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.