Redactie — 1120 reactie(s) — do 20 mei 2021, 15:49

Demonstranten Extinction Rebellion door politie van bouwterrein in Wageningen gehaald

WAGENINGEN – Leden van de actiegroep Extinction Rebellion op het bouwterrein van het nieuwe researchcentrum van multinational Upfield aan het Bronland in Wageningen moeten vertrekken. Een arrestatieteam van de politie houdt deelnemers aan die niet weg willen.

De groep van ongeveer 30 personen houdt sinds donderdagmorgen het nieuwbouw gedeelte bezet. Er zitten mensen met spandoeken voor het toegangshek van de bouwlocatie. Tevens hebben zich mensen verschanst in een bouwkraan.

De actie van Extinction Rebellion is gericht tegen de samenwerking van de WUR (Wageningen University & Research) met grote multinationals. Dat zou volgens de actiegroep onafhankelijk onderzoek in de weg staan en er wordt gevreesd voor beïnvloeding van het onderwijs.

De beweging kenmerkt zich door het grote aantal activisten dat bereid is tot arrestatie en gevangenschap. Concreet eisen ze openheid van regeringen over de ecologische crisis, een aanzienlijke vermindering van de netto-uitstoot van broeikasgassen en het instellen van een duurzame economie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons