Redactie — 1120 reactie(s) — do 07 november 2019, 15:34

Drie verdachten van inbraak opgepakt na achtervolging door Barneveld

BARNEVELD – Op dinsdag 5 november 2019 omstreeks 23.00 uur reed de politie op de A1 bij Barneveld. Ze kregen een melding van het ANPR systeem (automatische kentekenplaat scanners) dat een voertuig ons gebied in reed dat mogelijk in gebruik is bij auto-inbrekers.

En bingo, ze zien het voertuig rijden. Maar zij zien de politie ook, en nemen halsoverkop nog net de afrit naar de A30. Maar ook daar staat net een politiewagen. Het gas gaat erop en weer switchen ze snel van richting in de hoop de politie af te schudden. Stopteken gaat aan, maar zoals de agenten al vermoedden gaat de auto er onverminderd snel vandoor. Even verderop zien agenten dat er een laptop uit het raam word gegooid. De blauwe zwaailampen en sirene gaat aan. Maar de auto gaat met onverminderde snelheid door.

Zo rijden ze weer de bebouwde kom in van De Harselaar wat een overschrijding van de maximum snelheid met 48 km/h oplevert. En dan opeens zonder waarschuwing: vol in de remmen tot stilstand. Twee mannen springen uit de auto en beginnen te rennen. De derde probeert nog ongezien van de bestuurdersstoel te klimmen naar de bijrijderskant. Hij is nummer 1 die aangehouden is.

Ondertussen rennen agenten achter de andere verdachten aan. De snelste van de vluchters ziet echter geen kans om de agenten eruit te lopen. Na een flinke sprint moet hij opgeven en geeft zich over. De andere verdachte probeert zich te verstoppen bij een bedrijf, maar ook hij was in het snotje gehouden door de politie. Nummer 3 aangehouden.

Uit onderzoek bleek de laptop te zijn gestolen bij een auto-inbraak in Deventer. De verdachten zijn alle drie bekenden van de politie en hebben vaker dergelijke feiten gepleegd. Zodoende zullen zij vast blijven zitten tot zij aankomende vrijdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris.

En de bestuurder? Zijn rijbewijs is ingevorderd op verdenking van meerdere snelheidsovertredingen, gevaarlijk rijgedrag en negeren stopteken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons