Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) do 19 augustus 2021, 15:52

Duitser moet nog 868 dagen de gevangenis in

Laatst bijgewerkt: maandag 17:18 uur
AMSTERDAM – Een 43-jarige Duitse verdachte is dinsdag 17 augustus 2021 na uitgebreid onderzoek door rechercheurs in een woonboot op ’t Singel aangehouden. De man stond gesignaleerd om zijn gevangenisstraf van 868 dagen uit te zitten, na een veroordeling tot 6 jaar gevangenisstraf voor oplichting. Hij maakte gebruik van diverse aliassen.

De openstaande straf is een restant waarvan hij het eerste deel in een Duitse gevangenis al uitzat. De verdachte huurde in Amsterdam samen met een vriendin een woonboot voor 3500 euro in de maand van een makelaar.

Valse werkgeversverklaring
De Amsterdamse recherche komt steeds vaker het fenomeen tegen dat criminelen dure woonruimte in Amsterdam weten te huren door gebruik te maken van valse documenten, zoals identiteitsbewijzen of werkgeversverklaringen. De makelaars eisen van de huurder een werkgeversverklaring om te controleren of de huurder wel genoeg inkomen heeft om de vaak dure huur te kunnen betalen. Helaas controleren makelaars deze werkgeversverklaringen niet altijd en zien dan ook niet dat ze vals zijn. Ook in deze casus is de werkgeversverklaring niet gecontroleerd en komt een gezochte crimineel eenvoudig aan woonruimte in Amsterdam. De afgelopen jaren zijn meerdere malafide woningbemiddelaars veroordeeld tot celstraffen.

Op dit moment zit de man in overleveringsdetentie op grond van het door de Duitse autoriteiten uitgevaardigde Europese aanhoudingsbevel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.