Redactie misdaad 0 reactie(s) wo 01 maart 2023, 16:00

Edenaar aangehouden in onderzoek naar overleden man in Voorthuizen

VOORTHUIZEN – In het onderzoek naar het overlijden van de Belgische man die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari is aangetroffen in Voorthuizen, is een aanhouding verricht. De overleden man werd aangetroffen in een personenauto op de parkeerplaats Stroeze Zand in Voorthuizen. De verdachte, een 29-jarige man uit Ede werd woensdagochtend 1 maart aangehouden en zit momenteel vast. Na intensief onderzoek van het rechercheteam heeft het team een verdachte kunnen aanhouden.

Onderzoek

Op maandagmorgen 13 februari troffen agenten per toeval, tijdens een surveillance in het gebied, een personenauto aan met daarin een overleden persoon. Vanwege de omstandigheden rondom het overlijden van de man is er een TGO opgestart (Team Grootschalig Optreden). Een team van ruim dertig rechercheurs werkte de afgelopen weken aan het onderzoek. Er is maandag 13 februari ook direct gestart met een buurt- en forensisch onderzoek. Zo’n onderzoek van deze grootte kan je maar één keer goed doen. Het vergt tijd om alle scenario’s uit te lopen. Dat is de reden dat we niet altijd direct naar buiten kunnen treden met informatie. Met de aanhouding van de verdachte is het onderzoek nog niet afgerond. De betrokkenheid van de verdachte bij het overlijden van de man wordt verder onderzocht. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dank voor uw tips!

De afgelopen weken hebben heeft het onderzoeksteam veel tips ontvangen. Er kwamen maar liefst 45 tips binnen. Het onderzoeksteam heeft mede hierdoor verder kunnen rechercheren. Zij willen dan ook de tipgevers hartelijk danken. Uw informatie is zeer waardevol geweest.

Meer tips zijn altijd welkom!

Mochten er nog getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld, dan komt het onderzoeksteam ook nog graag met hen in contact. Heeft u iets opvallends gezien in de aanloop van 13 februari op die bewuste parkeerplaats Stroeze Zand aan de Harderwijkerkarweg of heeft u wellicht andere bijzonderheden die u wilt delen, dan hoort het onderzoeksteam dat graag. Hoe klein de informatie ook lukt, het kan van groot belang zijn in het onderzoek. Contact opnemen kan via 0900 8844. Liever anoniem informatie delen kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800- 7000.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.