Logo 112inBeeld

Redactie overig 0 reactie(s) ma 12 september 2022, 17:31

Explosie op dak van voormalige bank in Bunschoten

BUNSCHOTEN – Op maandag 12 september 15:30 uur hebben meerdere mensen een harde knal gehoord bij het voormalige pand van de Rabobank aan de Broerswetering in Bunschoten. Daarnaast heeft iemand rookontwikkeling gezien.

Er werd contact opgenomen met de hulpdiensten. De politie was als eerste aanwezig. Agenten hebben geprobeerd om contact op te nemen met de sleutelhouder van het pand. Dit lukte niet meteen. Een buurtbewoner wist te vertellen dat het pand een nieuwe eigenaar heeft en toen is het gelukt om in contact te komen met de sleutelhouder.

Ondertussen was ook de brandweer aanwezig. Brandweerlieden zijn meteen gestart met onderzoek. In eerste instantie wilde de brandweer via een ladder op het dak klimmen, uiteindelijk bleek het ook mogelijk om via een van de naastgelegen panden het dak op te komen. Op het dak bleek een explosie te hebben plaatsgevonden. In het dak zat een gat. De oorzaak van de explosie, is onbekend. Er bleek geen sprake te zijn van brand op het dak. Bij de naastgelegen Chinees waren ze wel bezig met werkzaamheden met een hoogwerker.

De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera nog meerdere metingen gedaan. Toen de sleutelhouder aanwezig was hebben ze ook nog onderzoek in het pand gedaan. Na ongeveer een uur is de brandweer weer retour gegaan.

Het voormalige pand van de Rabobank is op 1 september 2021 verkocht. De nieuwe eigenaar heeft plannen voor (her)ontwikkeling van dit pand. Daarbij wordt ook het huidig pand van de Lidl betrokken. Zij hebben al jaren de wens om hun winkel te vergroten.

112 Melding

15:28:37 12-09-22 P 2 BR nacontrole Rabobank Broerswetering Bunschoten-Spakenburg 090431 Blusgroep 1 Brandweer Bunschoten Utrecht

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.