Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 juli 2021, 15:56

Familie, vrienden en collega’s nemen groots afscheid van overleden motoragent Arno

Laatst bijgewerkt: maandag 17:19 uur

ROTTERDAM – Honderden politieagenten hebben vrijdag 16 juli afscheid genomen van hun veel te jong overleden collega Arno de Korte. Een enorme stoet van politiemotoren begeleiden de rouwwagen door de straten van Rotterdam. Langs de weg stonden honderden collega’s in de vorm van erehagen, maar ook op het water waren 12 schepen van de Zeehavenpolitie en de Landelijke eenheid aanwezig.

Vanaf de Capelse wijk Fascinatio vertrok de stoet in de richting van de IJsseldijk naar de van Gent kazerne. Om vervolgens via Rotterdam Zuid in de richting van de Erasmusbrug te rijden.

De stoet trok via de Erasmusbrug en de Willemsbrug waar door een bemanning van de schepen een eresaluut werd gevormd voor hun collega. De stoet trok vervolgens richting de Coolsingel waar enkele honderden collega’s een erehaag vormden voor het Stadhuis in Rotterdam. De route werd voortgezet naar de G.K van Hogendorpweg in Rotterdam. Ook hier stonden weer honderden collega’s familie en vrienden die een erehaag in de vorm van een Blue Line vormden.

De stoet kwam uiteindelijk om 12.30 uur aan op Rotterdam The Hague Airport bij The Wings Hotel. Ook hier stonden honderden collega’s, familie en vrienden vanuit het hele land de rouwstoet op te wachten. In het Wings Hotel wordt een herdenkingsdienst gehouden waarna in besloten kring Arno richting de begraafplaats zal worden gebracht.

Het overlijden van hun collega en maatje Arno heeft grote impact op de politieorganisatie, en de motorrijschool waar hij les gaf aan nieuwe motorrijders.

Arno overleed op 47-jarige leeftijd nadat hij in de Waalhaven werd overreden door een vrachtwagen. Het Openbaar Ministerie hield een 45-jarige man uit Melissant aan. Hij was na het ongeval doorgereden en is vermoedelijk bewust over de politieagent op de motor heen gereden. De man zit vast en wordt verdacht van doodslag en het verlaten van een plaats ongeval.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.