Redactie brand 0 reactie(s) zo 12 maart 2023, 20:18

Felle brand in woonunit op het AZC in Harderwijk

Laatst bijgewerkt: maandag 15:43 uur
HARDERWIJK – In een woonunit op het AZC aan de Graaf Ottolaan in Harderwijk heeft vanavond een felle woningbrand gewoed. Omstanders hebben een raam in gegooid en hebben erger proberen te voorkomen.

De brand brak rond 18:00 uur uit in de unit waarna de brandweer vrij snel ter plaatse was. Bij aankomst trof de brandweer een felle brand aan, aan de achterzijde van een woonunit.

Omstanders / BHVers hebben een raam in gegooid en hebben met brandblussers de eerste inzet gedaan om het vuur te bestrijden.

De ambulance die ter plaatse was, was voor een ander incident aanwezig en hebben het slachtoffer van het andere incident mee genomen naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft sterke vermoedens op brandstichting daarom is TBO gealarmeerd en die komen ter plaatse om onderzoek te doen.

Omdat de woning forse schade heeft opgelopen zal de woning enige tijd onbewoonbaar zijn.

Update

Uit het onderzoek van TBO blijkt dat er geen sprake is van brandstichting bij de brand op het AZC in Harderwijk. De brand zou zijn ontstaan door ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

18:04:25 12-03-23 P 1 BON-01 BR bijgebouw AZC Harderwijk Graaf Ottolaan Harderwijk 061131 Brandweer Veluwe West (Harderwijk) (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.