Logo 112inBeeld

Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 25 november 2022, 7:40

Fietser tientallen meters meegesleurd op voorruit van auto bij ongeval in Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: vrijdag 25 nov 2022 om 13:59 uur

APELDOORN – Een 20-jarige fietser is donderdagavond ernstig gewond geraakt nadat deze werd geschept door een automobilist en vervolgens tientallen meters is meegesleurd op de voorruit van de auto. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Zutphensestraat ter hoogte van de spoortunnel. Een fietser stak plotseling de Zutphensestraat over en werd geschept door een automobilist. De automobilist gaf aan door de schrik gas te hebben geven in plaats van te remmen. Hierdoor werd de fietser zeker zo’n 30 meter mee gesleurd op de voorruit van de auto. De fiets van het slachtoffer vloog door de lucht en belandde boven aan de spoortunnel. De auto zelf kwam pas na ongeveer zo’n 70 meter tot stilstand.

Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren schoten direct te hulp en belden 112. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonden. De fietser raakte ernstig gewond. Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd er een trauma- arts per helikopter ingevlogen. De arts is vervolgens in de ambulance gestapt waarna deze met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle is gereden.

Naast de fietser, raakten ook drie van de vier inzittenden van de auto gewond. Zij liepen door rondvliegend glas van de voorruit en dakruit, verwondingen op aan hun gezicht. Zij zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit de gemeente Voorst, is aangehouden voor verhoor. Dat is een standaard procedure bij ernstige aanrijdingen.

De brandweer heeft een tent boven de auto geplaatst omdat het enige tijd hard regenden en de regen in de auto terecht kwam.

De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek heeft tot diep in de nacht plaatsgevonden. De Zutphensestraat was tussen de Deventerstraat en de Laan van Erica uren lang afgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.