Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 november 2020, 16:51

Fietsers aangereden door bestelbus op de Welsummerweg in Dalfsen

Laatste update: 1 jaar geleden

DALFSEN – Twee fietsers zijn vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Welsummerweg bij Dalfsen. Het ging daar rond half vier mis op het stuk weg tussen de Mennistensteeg en de Frankenweg. Een man en een vrouw fietsten daar in de richting van Dalfsen toen zij van achteren werden aangereden door een bestelbus. De bestuurster van deze Ford Transit heeft de twee fietsers vermoedelijk door de felle en laagstaande zon over het hoofd gezien.

Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. Uiteindelijk kwamen drie ambulances én een ambulanceverpleegkundige naar de plek van het ongeluk. De mannelijke fietser liep ernstig hoofdletsel op, en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De vrouw is later ook per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Haar letsels leken minder ernstig te zijn. De bestuurster van de bestelbus bleef fysiek ongedeerd, maar schrok hevig. De vrouw werd opgevangen, en is later opgehaald door een familielid.

De Welsummerweg is direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Na de hulpverlening heeft de gemeente Dalfsen een afzetting opgezet bij de aansluiting met de Hessenweg (N340). De weg is voorlopig afgesloten in afwachting van onderzoek door de Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons