Redactie 112 0 reactie(s) za 18 juli 2020, 4:01

Fietsster geschept door auto op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn

Laatste update: 23 aug 2021 17:35 uur

APELDOORN – Een gezellig avond liep zaterdagavond op de kruising Matenpoort met de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn, gruwelijk af voor een fietsster en een automobilist. De twee kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing waarna de fietsster gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Het ongeval gebeurde rond 23.00 uur vannacht. Twee fietsers van rond de 20 jaar, fietste over het fietspad langs de Laan van de Mensenrechten en reden richting de Maten, op het moment dat zij de kruising met de Matenpoort wilde oversteken, werd een van hen geschept door een auto. Het meisje belandde via de motorkap op de voorruit van de auto waarna zowel zij als haar fiets op het wegdek terecht kwamen. Twee andere fietsers die achter de twee fietste zagen het ongeval gebeurde en verleende direct eerste hulp in afwachting van de inmiddels gealarmeerde hulpdiensten. Deze kwamen met spoed ter plaatse. Het meisje raakte gewond en liep bij het ongeval onder meer verwondingen aan haar hoofd op. Volgens een ambulancebroerder zou zij mogelijk een hersenschudding hebben opgelopen. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie sloot na het ongeval de Matenpoort vanaf de Laan van de Mensenrechten af. Automobilisten moesten daarom tijdelijk via een andere route langs het ongeval. De politie nam een verklaring op van getuigen en van de betrokkenen, waaronder de fietser die samen met het slachtoffer fietste en met de bestuurder van de auto. De auto en fiets liepen behoorlijke schade op. De auto werd op een naastgelegen parkeerplaats gestald. De zwaar beschadigde fiets werd door de politie meegenomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons