Logo 112inBeeld

Fietsster geschept door bestelbus in Voorst
Redactie ongeval 0 reactie(s) za 18 juni 2022, 14:48

Fietsster geschept door bestelbus op de Rijksstraatweg in Voorst

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16:54 uur
VOORST – Een fietsster is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat zij op de Rijksstraatweg in Voorst werd geschept door een bestelbus. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde volgens P2000 rond 12.30 uur nadat de fietsster vanaf de Enkweg de Rijksstraatweg op wilde rijden. De fietsster zag daarbij de witte bestelbus over het hoofd met een harde botsing als gevolg. De vrouw kwam enkele meters verderop ten val en raakte gewond. Omstanders schoten direct de gewonde vrouw te hulp in afwachting van hulpdiensten. Toen deze arriveerden namen zij de hulpverlening over. De vrouw werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Over de ernst van haar verwondingen is niets bekend.

De automobiliste is flink geschrokken. Zij heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Ook namen de agenten verklaringen op van getuigen.

De bestelbus raakte fors beschadigd, naast dat de ruit flink gebarsten is, heeft de motorkap ook een paar deuken extra gekregen.

De Rijksstraatweg was gedurende de hulpverlening volledig afgesloten.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.