Logo 112inBeeld

Redactie natuur 0 reactie(s) za 08 april 2023, 16:53

Gemeente Apeldoorn maakt broeihopen voor ringslangen

APELDOORN – De gemeente heeft samen met vrijwilligers vrijdag 7 april een nieuwe broeihoop aangelegd voor ringslangen aan de Laan van Westenenk. Dit is onderdeel van het plan om meer ‘biodiversiteit hotspots’ aan te leggen voor het behouden van biodiversiteit.

Ringslangen zijn van groot belang voor de biodiversiteit in het gebied en dragen bij aan het evenwicht van soorten. Ze helpen mee om muizen- of rattenplagen te voorkomen. De ringslang is niet giftig en kan geen schade toebrengen aan de mens.

De gemeente Apeldoorn zal ook een broeihoop maken in Orden achter Goudkuil langs het spoor bij de beek in het Orderveen. Hier zal ook een broedstoof voor het vliegend hert worden geplaatst. Dit maakt allemaal deel uit van een groter plan van de gemeente om zogenoemde ‘biodiversiteit hotspots’ aan te leggen. Dit zijn plekken die rijk zijn aan verschillende soorten planten en dieren. Ze zijn belangrijk voor het behoud van groen en natuur in de stad naast de ruimtelijke ontwikkelingen die er plaatsvinden. De gemeente hoopt dat deze inspanningen zullen bijdragen aan de biodiversiteit in het gebied.

Wilt u de volgende keer helpen met het aanleggen van een broeihoop of wilt u helpen met het onderhouden van broeihopen? Meldt u aan als vrijwilliger door te mailen naar [email protected].

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.