Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 17 juni 2022, 17:28

Gemeente Barneveld in overleg met organisatie boerenprotest

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:28 uur
BARNEVELD – De gemeente Barneveld heeft donderdagavond 16 juni 2022 een melding ontvangen van een landelijke demonstratie door de landbouwsector. De organisatie wil deze demonstratie op woensdag 22 juni 2022 houden op een locatie in het buitengebied van Stroe. Momenteel wordt bekeken of de randvoorwaarden met betrekking tot veiligheid en openbare orde goed ingevuld kunnen worden.

De gemeente heeft de melding voor de demonstratie in behandeling genomen ter beoordeling. Vrijdagochtend heeft hierover een intensief gesprek plaatsgevonden met Henk Bleker, vertegenwoordiger van de aanvragende organisaties.

Daarin is gesproken over de randvoorwaarden voor de demonstratie, waaronder een mobiliteitsplan voor de verkeersstromen naar en van het terrein. Ook is gesproken over het maximum aantal tractoren (in verband met de aanvoer), de toegang voor hulpdiensten en de veiligheid in het algemeen. De organisatoren zijn verantwoordelijk om deze zaken in kaart te brengen en te organiseren. De komende dagen kan de organisatie gebruiken om de plannen hiervoor.

Maandag 20 juni 2022 vindt hierover een vervolggesprek plaats en zal de burgemeester beoordelen of de randvoorwaarden zodanig zijn ingevuld dat de demonstratie op grond van de openbare orde en veiligheid door kan gaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.