Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 mei 2021, 15:57

Gewapende overval in Amsterdam, verdachte overleden en zes man opgepakt na politieachtervolging

Laatst bijgewerkt: maandag 17:22 uur

AMSTERDAM – Woensdagmiddag 19 mei rond 14.15 uur heeft een gewapende overval op een waardetransport plaatsgevonden aan de Meeuwenlaan in Amsterdam. Na de overval sloegen de daders met twee auto’s op hoge snelheid op de vlucht.

Direct werd een achtervolging gestart. Meerdere politie-eenheden en een helikopter in de lucht waren hierbij betrokken. Meerdere schoten zouden gelost zijn bij de achtervolging en deze eindigde in Broek in Waterland waarbij twee auto’s in brand vlogen. De politie heeft zes personen aangehouden, waarvan twee gewond zijn geraakt. Eén persoon is bij de achtervolging overleden. Op meerdere locaties zijn hulpdiensten bezig.

Omstanders worden door de politie verzocht te vertrekken en omwonenden worden gevraagd binnen te blijven. Het openbaar vervoer wordt omgeleid en de N247 tussen Amsterdam en Hoorn is in beide richtingen afgesloten. De politiehelikopter blijft nog in de lucht.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.