Redactie 112 0 reactie(s) di 21 december 2021, 15:56

Gewonde en verkeerschaos na aanrijding op kruising Matenpoort in Apeldoorn

APELDOORN – Op de kruising Matenpoort met de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn is dinsdagmiddag een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s. Hierbij raakte één bestuurder gewond.

Het ongeval gebeurde iets na 13.30 uur. Getuigen belde direct 112 waarna politie, brandweer en een ambulance met spoed werden opgeroepen. Bij aankomst bleek er een personenauto vol in de flank van een BMW te zijn gereden. In de BMW zaten drie personen, een man, vrouw en een klein meisje. Zij werden door het ambulancepersoneel onderzocht maar kwamen met de schrik vrij.

De bestuurder van de groene auto, een meneer op leeftijd, raakte wel gewond. Hij werd na behandeling en onderzoek in de ambulance overgebracht naar het Gelre ziekenhuis voor verdere behandeling.

De politie sprak na kort na het ongeluk meerdere getuigen. Zij verklaarden dat een van de twee voertuigen door het rode verkeerslicht zou zijn gereden. Welke van de twee is niet bekend gemaakt. De laagstaande zon zou ook een rol hebben gespeeld bij de aanrijding.

Beide voertuigen raakte fors beschadigd en moesten worden afgesleept.

Vanwege het ongeval werd er een deel van de kruising afgesloten. Dit leidde tot een groot verkeersdrama in Apeldoorn zuid. Op de grotere wegen stond alles muur en muur vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons