Redactie — 1121 reactie(s) — di 21 september 2021, 4:31

Gezin op tijd uit brandende woning aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn

APELDOORN – De brandweer is dinsdagochtend in alle vroegte gealarmeerd voor een woningbrand aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn.

Rond 04.30 uur kwam de 112 melding bij de brandweer binnen. De melder gaf aan dat het zou gaan om een uitslaande brand. Hierop rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit, twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen kwamen ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer bleken er geen vlammen zichtbaar vanaf de buitenzijde. De brand woedde in een appartement op de derde etage van het appartementencomplex. Drie personen wisten tijdig de woning te verlaten. Het gaat om een man, vrouw en een klein kindje. Wel werden zij nog onderzocht in een toegesnelde ambulance en voor controle en verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de officier van dienst van de politie, is de man gewond geraakt. Hij zou brandwonden hebben opgelopen.

Het appartement liep behoorlijk wat rook en waterschade op. Door het snelle ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen.

Zes appartementen werden ontruimd, bewoners moesten zeker een uur buiten wachten. Een politieagent bood hen nog een dekentje aan.

Vanwege de grote hoeveelheid water die vrij is gekomen bij het blussen, is de elektriciteit uit gevallen. Het hele complex heeft geen stroom.

De brandende woning zal voorlopig onbewoonbaar zijn.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, wel is bekend dat de brand is begonnen bij het bankstel in de woning.

Rond 05.30 uur konden de bewoners van de zes ontruimde woningen weer terug naar hun woning.

Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ferdinand
ferdinand
Offline
25 dagen geleden

wat erg vervelend voor al die mensen

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons