Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) ma 17 mei 2021, 17:52

Grootschalige controle op lachgas in het Westelijk Havengebied #RijBallonVrij

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdag 14 mei een grootschalige controle op lachgas gehouden in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht en zijn er diverse overtredingen geconstateerd. Een 30-jarige man uit Italië werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Een 23-jarige man uit Beverwijk werd aangehouden voor het belemmeren van de controle en het plegen van verzet bij zijn aanhouding.

De verkeerscontrole, die werd uitgevoerd door de Eenheid Amsterdam en de Landelijke Eenheid, was voornamelijk gericht op een landelijk verkeersprobleem: het vervoer van lachgas. De controle maakte deel uit van de campagne #rijballonvrij. De politie trad niet alleen verbaliserend op, maar wees de vaak jonge bestuurders ook op de gevaren van het gebruik van lachgas in het verkeer. Een clown met ballonnen gaf een ludiek tintje aan de controle.

Transportcriminaliteit en mobiel banditisme
De controlerende agenten spraken in totaal 41 jongeren aan op dit gevaar. Naast het aanspreken besteedde de politie ook aandacht aan transportcriminaliteit en mobiel banditisme. Zo troffen de agenten in een Bulgaarse auto een boksbeugel en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan. De controle op transportcriminaliteit is gericht op een integere transportbranche. Hierbij werden ondeugdelijke lachgasflessen en andere overtredingen bij het vervoer van lachgas geconstateerd. De ondeugdelijke gasflessen en de aangetroffen wapens zijn in beslag genomen. In totaal werden er 151 voertuigen gecontroleerd, vier processen-verbaal opgemaakt en ten minste twintig bekeuringen uitgeschreven.

Bedrijfslocaties
Samen met de Eenheid Noord-Holland en enkele partners werden ook drie bedrijfslocaties gecontroleerd. Op deze locaties hield men zich bezig met de verkoop van lachgas. De controleurs troffen ook bij deze controles diverse overtredingen aan, waaronder twee overhevel installaties voor lachgas waarvoor geen vergunning was verleend. De partners vorderden daarnaast diverse bedrijfsgegevens van betrokken bedrijven op deze locaties.

Samenwerking
Naast de politie en het UWV waren ook de Inspectie SZW, het RIEC Amsterdam-Amstelland, de Gemeente Amsterdam, Team Alert, de Omgevingsdienst Noordzeekanaal Gebied, de Douane en de Belastingdienst betrokken bij deze integrale controle. Het UWV trof zeven mensen aan terwijl zij een uitkering ontvingen. Twee van hen kregen een uitkering van het UWV en vijf van de Gemeente Amsterdam. De Douane nam een aantal sloffen sigaretten in beslag.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.