Redactie lokaal 0 reactie(s) do 09 december 2021, 8:10

Het verschil tussen betonvloer coating en een gietvloer

Het verschil tussen betonvloer coating en een gietvloer is dat een gietvloer een volledige vloer is. Betonvloer coating is daarentegen alleen een sterke toplaag die op een al bestaande betonvloer wordt geplaatst. De kosten gietvloer zijn daarom ook hoger dan de kosten van een betonvloer coating. Voor een betonvloer coating is het wel belangrijk dat we al een goede ondervloer ligt. Wanneer de vloer nog volledig kaal is kunt je beter kiezen voor een gietvloer.

Overeenkomsten tussen een betonvloer coating en een gietvloer
Ondanks de verschillen zijn er toch ook een aantal overeenkomsten tussen beide vloeren. Een van de overeenkomsten tussen een gietvloer en een betonvloer coating is dat beide vloeren erg sterk en duurzaam zijn. Ondanks dat beide vloeren er glad en strak uitzien voelen ze toch erg comfortabel aan. Ook zijn beide vloeren erg makkelijk schoon te houden en hebben ze weinig onderhoud nodig omdat ze naadloos zijn en geen vocht opnemen. Ook trekken een betonvloer coating en een gietvloer allebei geen stof aan. Verder heb je ook qua kleuren mogelijkheden ongeveer dezelfde keuzes bij beide vloeren. Het enige verschil is dat je bij een betonvloer coating ook nog voor een transparante variant kunt kiezen waardoor de ondervloer zichtbaar blijft. Dit heeft een bijzonder effect. Beide vloeren zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, je kunt zo de kleur kiezen die het beste bij jou en de ruimte past. Zo creëer je de gewenste sfeer in je woning of bedrijfspand.

Nadelen van vloercoating
Betonvloer coating heeft vele voordelen, onder andere de prijs en de uitstraling. Toch zitten er ook enkele nadelen aan deze vloer. Vloercoatings zijn bijvoorbeeld dunner dan gietvloeren. Een vloercoating geeft je vloer dezelfde uitstraling als een gietvloer, maar doordat deze vloer minder dik is is deze niet bestand tegen zware mechanische belasting. Ook is de coating minder duurzaam dan een gietvloer. Een vloercoating biedt ongeveer vijf jaar bescherming, daarna is deze aan vervanging toe. Een gietvloer gaat daarentegen veel langer mee.

Extra vloercoating mogelijkheden
Je kunt een aantal extra opties toevoegen aan je vloercoating als je hier interesse in hebt. Deze opties bepalen onder andere hoe duur je vloercoating zal zijn. De volgende opties zijn mogelijk: Allereerst anti-slip, een coating is vaak behoorlijk glad en hiermee is er een verhoogd risico op uitglijden. De anti-slip optie zorgt voor meer veiligheid. Met name in bijvoorbeeld rusthuizen en zwembaden is dit een erg goede optie. De volgende optie is een coating met brandvertragende eigenschappen. Deze optie zorgt ervoor dat je huis of bedrijfspand brandveiliger wordt. Vervolgens is er de lichtgevende epoxy coating, deze is met name geschikt voor bedrijfspanden. Ook is het mogelijk om aanduidingen op de ondergrond te plaatsen. Denk hierbij aan pijlen, lijnen of tekst. Ook deze optie is weer met  name voor bedrijven erg interessant. En tot slot is er de antistatische eigenschap. Deze optie zorgt voor een verhoogde veiligheid in ruimtes waar veel elektronica aanwezig is. Ook deze optie is weer met name voor bepaalde bedrijven heel erg interessant.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons