Logo 112inBeeld

Redactie ongeval 0 reactie(s) zo 05 juni 2022, 19:40

Hulpdiensten rukken groots voor vliegtuigcrash op de Maasvlakte in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: zondag 21:44 uur
ROTTERDAM – Hulpverleners zijn zondagavond groots uitgerukt voor een crash van een vliegtuig. Het gaat om een klein toestel dat twee mensen aan boord kan meenemen. Omstanders hebben mogelijk brokstukken in het water zien drijven. Het is nog geheel onduidelijk wat er precies aan de hand is zegt de woordvoerder van de brandweer.

Hulpverleners rukten rond 18.50 uur uit naar de Pistoolhaven op de Maasvlakte in Rotterdam. Het gaat om meerdere ambulances, een mobiel medisch team en meerdere brandweervoertuigen. Ook de kustwacht en reddingsbrigade zijn uitgerukt. Er is inmiddels opgeschaald naar GRIP 1. Er zouden mogelijk al reddingsvesten zijn gevonden.

Hulpdiensten zoeken met divers materieel in het water naar de 2 inzittenden. Ook zijn beroepsduikers onderweg om op 24 meter diepte te zoeken. De brandweer gebruikt een onderwaterdrone met sonar. Deze drone kan objecten onder water registreren en lokaliseren. Zo kan er gericht en veilig gedoken worden.

Wat betekent GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.
GRIP heeft betrekking op de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

De opschalingsniveaus zijn:

GRIP 1: Bronbestrijding
GRIP 2: Bronbestrijding -en effectgebied
GRIP 3: Bedreiging van welzijn van bevolking
GRIP 4: Gemeenteoverschrijdend incident
GRIP 5: Bovenregionaal incident

Video

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.