Redactie — 1120 reactie(s) — do 16 juli 2020, 15:46

Inbrekers in Ede gaan ervandoor met auto bewoner en worden klemgereden in Nijkerk

NIJKERK – Donderdagmorgen 16 juli rond 7.00 uur is een politie achtervolging geëindigd nadat de auto van de verdachten werd geramd op afrit van de A28 in Nijkerk. De inzittenden zijn aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

De achtervolging begon in Ede waar de verdachten tijdens een inbraak betrapt werden door de bewoner. De inbrekers gingen er vandoor met de auto van de bewoner. Bij tankstation de Middelaar leek het voertuig te stoppen, waarna geprobeerd is de inzittenden aan te houden. Hierop is de bestuurder toch weer gaan rijden, met schade aan de pomp en auto tot gevolg.

Uiteindelijk zagen agenten dat het voertuig op de A28 bij Nijkerk de snelweg verliet en probeerde deze in de tegengestelde richting weer op te rijden. Om dit te voorkomen is besloten om de verdachten tot stoppen te dwingen door de auto te rammen.

Door het incident was de afrit afgesloten voor onderzoek. Tijdens het onderzoek dachten weggebruikers toch de afrit te kunnen nemen, deze zijn bekeurd. Een bergingsbedrijf heeft zowel de politieauto als de personenwagen geborgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar het onderzoek nog volop bezig is.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons