Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:47:37 Schietpartij Maassluisstraat Amsterdam Prio Hoog Eenheid | Politie Amsterdam Amstelland
zondag 16 mei 2021

TOP NIEUWS

VANDAAG 16|05

VROOMSHOOP - Zondagmorgen rond zes uur werd de brandweer van Vroomshoop opgeroepen voor een melding van een dier te water ter hoogte van de Fortwijk in Geerdijk. Een visser had een ree zien zwemmen in het kanaal en waarschuwde de brandweer. Met behulp van een vangstok kon de ree op de kant worden gehaald en van een verdrinkingsdood gered.

 

De laatste tijd springen er veel reeën in het kanaal i.v.m. de bronstijd. Er zijn de afgelopen week ook al vele verdronken reeën uit het kanaal gehaald doordat ze niet opgemerkt werden. Voor de ree van vanmorgen kwam de hulp op tijd en kon veilig ...

VANDAAG 16|05

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag 16 mei hebben twee personen meerdere pogingen gedaan om potgrond te stelen van de parkeerplaats van de Gamma aan de Amsterdamseweg in Amersfoort.

 

Rond 0.10 uur zagen de persfotografen hoe twee personen op de fiets met zakken potgrond van het terrein van de Gamma kwamen. Na het bekijken van het terrein zagen de persfotografen pallets met potgrond staan waarbij een pallet opengescheurd was. Ze schakelden meteen de politie in. Na een zoektocht vond de politie twee zakken potgrond die waren gedumpt op een hondenuitlaat veld aan de ...

1/1

GISTEREN 15|05

VLAARDINGEN - De woning van een persfotograaf in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in.


Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden. De fotograaf heeft al langer te maken met bedreigingen. Onderzocht wordt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben.

 

Journalisten moet zonder gevaar hun werk kunnen doen, en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de ...

GISTEREN 15|05

LEUSDEN - Zaterdagmiddag 15 mei is er op het Jaagpad in Leusden een wielrenner zwaargewond geraakt bij een val. Omstanders schoten direct te hulp en hielden onder anderen een paraplu

boven het slachtoffer.

 

In eerste instantie werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar deze is later weer afgemeld. Het slachtoffer is met speod naar het ziekenhuis vervoerd. Een wiel van de fiets is door de harde klap afgebroken. De wielrenner is ten val gekomen na een botsing met een scooterrijder.

GISTEREN 15|05

AMSTERDAM - Zaterdagmorgen 15 mei rond 11.30 uur hebben zich vele demonstranten verzameld aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam.

 

De groep demonstranten pleiten voor vrijheid en liefde en zijn tegen de coronamaatregelen. Om 12.00 uur starten de demonstranten met een vredesmars. Ze hebben de inmiddels bekende gele paraplu's bij zich, en ook vlaggen en spandoeken. De politie is volop aanwezig.

GISTEREN 15|05

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 mei heeft een steekpartij plaatsgevonden op de Ringweg Randenbroek in Amersfoort. Volgens 112 Alarmeringen Amersfoort kwam de melding om 02:03 uur binnen bij de hulpdiensten.

 

Eén persoon raakte bij het steekincident gewond. Het slachtoffer is aanspreekbaar en naar ziekenhuis gebracht. De politie heeft verschillende getuigenverklaringen opgenomen. De politie heeft ook bewijsmateriaal aangetroffen en meegenomen voor onderzoek. Wat de toedracht is van het steekincident, is niet bekend.

...

VRIJDAG 14|05

BEEKBERGEN -De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een melding van een dier in de problemen op de Tullekensmolenweg in Beekbergen.

 

De melding kwam even voor 19.00 uur binnen via 112 Meldingen Beekbergen. Een vogel lag in het water verstrengeld in een plastic zak. De brandweer ging met waadpakken het water in en haalde het beestje uit het water om de plastic zak los te snijden, maar alle hulp kwam voor de vogel te laat. De vogel stikte in het zakje tijdens de reddingsactie van de brandweer.

VRIJDAG 14|05

AMERSFOORT - Vrijdagavond is er even na 19:00 uur een achtervolging geëindigd in de Amersfoortse wijk Kruiskamp. De bestuurder van het voertuig negeerde een stopteken van de politie waarna er een achtervolging ontstond. De achtervolging ging door Kruiskamp heen waarbij er tegen het verkeer ingereden werd. Het voertuig reed over het gras en kwam vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

 

Kort hierna is er een verdachte aangehouden door de politie. Het voertuig is doorzocht door agenten en hierbij werd een kofferbak vol vuilniszakken gevonden. In de vuilniszakken zaten, wat ...

VRIJDAG 14|05

VOORTHUIZEN - Op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen is vrijdagmiddag rond 16:50 uur een ongeval gebeurd. Drie voertuigen zijn met elkaar in botsing gekomen.

 

Niemand hoeft mee naar het ziekenhuis maar de schade is groot. Twee auto's moeten afgesleept worden. De weg werd door agenten dicht gezet. Verkeer moest passeren over het fietspad.

VRIJDAG 14|05

De aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit in twee van onze internationaal belangrijke mainports - de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol – wordt dit jaar met bijna 7 miljoen euro extra versterkt. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid schrijft vandaag aan de Tweede Kamer dat hij dit geld heeft vrijgemaakt voor de impuls. Onze logistieke knooppunten moeten weerbaarder worden tegen criminelen die met malafide praktijken misbruik maken van onze goede economische infrastructuur. Naast de extra impuls voor de aanpak in de twee mainports wordt gewerkt aan een breder ...

DINSDAG 11|05

NEDERLAND - In het Wetboek van Strafrecht komt een apart delict te staan voor opsporingsambtenaren die schuldig zijn aan het schenden van de geweldsinstructie, met lichamelijk letsel of de dood tot gevolg. De Eerste Kamer stemde vandaag in met het wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), dat een wettelijk kader introduceert voor de beoordeling van geweldgebruik door opsporingsambtenaren, zoals politieagenten, officieren van de Koninklijke Marechaussee en Boa's die bevoegd zijn geweld te gebruiken. De wet regelt naast een aparte ...

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines