Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 12 augustus 2022, 17:08

Inzet strooiwagens om wegdek tijdens hitte te beschermen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:13 uur
ZEEWOLDE – Het is op een zomerse dag een bijzondere gewaarwording om een strooiwagen te zien langsrijden. Toch is het in Zeewolde op dit moment mogelijk om zo’n strooiwagen tegen te komen. Door de hitte wordt het asfalt zacht. Om schade aan het wegdek te voorkomen, strooien we zout. Zout verkoelt het asfalt en onttrekt vocht aan het asfalt waardoor het minder ‘plakkerig’ wordt. Op deze manier kunnen we veilig gebruik blijven maken van onze wegen.

Smeltend asfalt

Het asfalt smelt bij warme dag weg op plekken zonder schaduw waardoor het zacht wordt. Voornamelijk op kruispunten, bochten en rotondes kan schade aan het wegdek ontstaan door optrekkend verkeer. Het asfalt plakt aan de banden, er worden sporen in de weg gereden en in de slijtlaag laten de steentjes los wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Reden genoeg voor gemeente Zeewolde om zout te gaan strooien.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.