Redactie overig 0 reactie(s) di 28 februari 2023, 15:53

Kinderwagen met baby valt in water van haven in Bunschoten; bouwvakker schiet te hulp

BUNSCHOTEN – Op dinsdag 28 februari omstreeks 12.00 uur werd de nachtmerrie van elke ouder werkelijkheid. Een kinderwagen met een baby belandde in het water aan de kant van de Oude Haven in Bunschoten. Aan de andere kant van de haven op de Havenstraat is een man aan het werk bij een botter. Hij hoort een kind paniekerig schreeuwen en besluit daarom om zich heen te kijken.

Vervolgens ziet die een kinderwagen met kind in de haven liggen. Vanwege de kou en de afstand was het onverantwoordelijk voor de man om zelf naar het kind te zwemmen. Hij besluit daarom om de longen uit zijn lijf te schreeuwen. Dit trekt de aandacht van een aanwezige bouwvakker. In eerste instantie leek de bouwvakker nog even te twijfelen. Al snel komt hij samen met zijn collega’s in actie. Het kind is vervolgens uit de haven gehaald.

De ouders schijnen ook geholpen te hebben. Volgens meerdere getuigen was de moeder enorm geschrokken en in paniek. Uiteindelijk werd het kind naar een woning gebracht. De hulpdiensten werden vervolgens opgeroepen. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingezet. Uiteindelijk werd de traumahelikopter geannuleerd. Het kind werd uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanwezigen agenten kunnen het verhaal niet bevestigen en vertellen dat ze enkel aanwezig waren om de traumahelikopter op te vangen. Vier onafhankelijke getuigen die op verschillende plekken stonden bevestigen allemaal het zelfde verhaal. Wel zijn er meerdere verhalen over de toedracht. Sommige zeggen dat een hond begon te trekken en dat daardoor de kinderwagen in de sloot was gekomen.

Het lokale 112 nieuws elke avond in je mailbox?

Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.


Deel dit artikel

112 Melding

12:04:16 28-02-23 A1 Bunschoten-Spakenburg 22223 MKA Utrecht (Ambulance 09-105 RAVU)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.