Logo 112inBeeld

Redactie overig 0 reactie(s) ma 01 mei 2023, 23:05

Koe in water bij Bussloo houdt brandweer ruim anderhalf uur bezig

VOORST – Een koe die maandagavond te water is geraakt bij Bussloo in Voorst, heeft de brandweer ruim anderhalf uur bezig gehouden. Uiteindelijk lukte het de brandweer en de boer om de koe te vangen.

De brandweer kreeg rond 19.45 uur een melding binnen dat er een koe in de recreatieplas terecht was gekomen. De brandweer was snel ter plaatse maar de koe bleek al uit het water. De brandweerlieden zorgden ervoor dat de koe niet weg kon lopen en zette onder andere met linten een bepaald gebied tussen hekken af in afwachting van de boer. Deze was inmiddels door de meldkamer in kennis gesteld.

Bij aankomst van de boer, moest de koe nog wel eventjes gevangen worden. Dit ging niet zonder slag en stoot (en natte voeten voor enkele brandweerlieden). De Koe wist telkens te ontkomen en sprong zelfs tot drie keer toe het water in.

Na ruim anderhalf uur wisten de brandweerlieden en de boer de koe te vangen waarna hij naar de veewagen kon worden begeleid en uiteindelijk naar een warme stal kon.

Het is niet de eerste keer dat de brandweer in actie moet komen voor een koe te water bij Bussloo. Twee weken geleden lag er ook al een koe in het water, van dezelfde eigenaar nog wel. Het was alleen niet dezelfde koe. Ook toen lukte het de brandweer na geruime tijd om de koe te vangen.

Waardoor de koeien te water raakten is niet bekend.

112 Melding

19:43:03 01-05-23 P 2 BON-104 Dier te water Zandwal Voorst Voorst 063741 Brandweer EVA (Voorst) (Blusploeg - TS-BT 818)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.