Logo 112inBeeld

Mogelijke schietpartij in Assen, verdachte aangehouden
Redactie misdaad 0 reactie(s) za 02 juli 2022, 20:07

Mogelijke schietpartij in Assen, verdachte aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 3 jul 2022 om 17:35 uur

ASSEN / BOVENSMILDE – Zaterdagmiddag rond kwart over vier kreeg de politie een 112 melding binnen dat mensen schoten hadden gehoord rond een pand aan de Witterweg in Assen. Politieagenten hebben de omgeving daar grondig doorzocht. Zij kregen daarbij hulp van de politiehelikopter en een speurhond.

Agenten vonden inderdaad aanwijzingen dat er mogelijk geschoten is op die locatie, maar troffen niemand die gewond geraakt is.

Man aangehouden

Op het terrein is een 21-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Hij zal worden gehoord. Uit het onderzoek moet blijken wat zich precies aan de Witterweg heeft afgespeeld, of, hoe en door wie er is geschoten en wat de rol is geweest van de aangehouden verdachte.

Getuigen gezocht

Heeft u meer informatie over dit incident? Deel dit met de politie. Ook eventuele camerabeelden uit de omgeving waar een mogelijke verdachte situatie is op te zien zijn ontvangt de politie graag. Dit kunnen camerabeelden zijn van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een dashcam. Geef uw informatie telefonisch door via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De Forensische Opsporing is aanwezig om (sporen)onderzoek te doen en het onderzoek naar wat er precies gebeurd is, gaat door.

Waarom vliegt er een helikopter boven mijn huis?

De politie surveilleert niet alleen op de weg, maar ook op het water, het spoor en in de lucht. In de lucht gebeurt dit met helikopters en vliegtuigen. Met de inzet van de helikopter ondersteunt de Luchtvaartpolitie de Nederlandse politie 24 uur per dag, dus ook ‘s nachts.

De politie zet de helikopter altijd in met een goede reden. Het kan voorkomen dat de helikopter in de vroege ochtend, ’s avonds of ‘s nachts boven uw huis vliegt in verband met een politie-inzet op de grond. Zo ondersteunt de Luchtvaartpolitie de Nederlandse politie 24 uur per dag met acht helikopters. Met behulp van de politieheli kunnen eenheden op de grond slagvaardiger en sneller optreden bij incidenten, zoals roofovervallen en vermissingen.

Waar zijn de politiehelikopters gestationeerd?

In Nederland zijn er 9 politiehelikopters: 6 Airbus EC-135 en 3 AgustaWestlands AW139. De thuisbasis van de politiehelikopters is Schiphol, waar de afdeling Luchtvaart van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie is gehuisvest. Ook staan ze gestationeerd op Vliegbasis Volkel (militair). Ook hebben ze af en toe een steunpunt op Rotterdam Airport. Vanaf deze posities kan heel Nederland worden bereikt. Het aantal in te zetten helikopters wisselt. Bij risicovolle sportwedstrijden waarbij men rellen verwacht, worden soms meerdere helikopters gelijktijdig ingezet. De helikopters worden soms ook elders gestationeerd. Als bij een evenement wordt besloten om een heli in te zetten, zorgt men voor een landingsplaats en tankfaciliteiten in de omgeving.

Hoe lang kan een politiehelikopter vliegen?

De afstand die een helikopter kan vliegen hangt af van de hoeveelheid brandstof die in de tank aanwezig is. Ga ervan uit dat hij met een volle tank 2,5 uur kan vliegen. Bij 180 km/h kan er dan 450 kilometer gevlogen worden.

Hoe hard gaat een politie helikopter?

Snelheid helikopter De helikopter kan maximaal 260 kilometer per uur vliegen. Het MMT kan daarmee in 30 minuten aan de rand van het gebied zijn waarin ze werken.

Waar staat Zulu voor?

De term “Zulu”, een binnen de politie courante codenaam, wordt in Nederland ook wel gebruikt voor een politiehelikopter.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.