Redactie overig 0 reactie(s) ma 08 mei 2023, 21:20

Onweer trekt over Apeldoorn; bliksem slaat op meerdere plaatsen in

APELDOORN – Een pittige onweersbui trok maandagavond over Apeldoorn. Naast heel veel regen sloeg ook de bliksem op meerdere plekken in. Zo ook in een boom langs de Brinkenweg. De brandweer kwam ter plaatse en zaagde de boom om.

Rond 20.15 uur merkte een voorbijganger op dat de boom ingescheurd was. Vermoedelijk door de bliksem. Op dat moment was er namelijk net een pittige onweersbui boven het gebied. De voorbijganger alarmeerde de brandweer omdat de boom dicht op de weg stond en dit voor een gevaarlijke situatie kon zorgen. De boom kon namelijk op de weg terecht komen.

De opgeroepen brandweerlieden sloten de straat af en zaagde de boom om waarna deze in een weiland terecht kwam. Hier mee was het gevaar geweken en kon de brandweer retour. Het incident Management heeft de boom vervolgens in stukken gezaagd en uit het weiland verwijderd.

Deel dit artikel

112 Melding

20:42:14 08-05-23 P 2 BON-02 Stormschade Brinkenweg Klarenbeek Apeldoorn 063441 Brandweer Apeldoorn (Klarenbeek) (Blusploeg) NoordenOostGelderland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.