Logo 112inBeeld

Redactie overig 1 reactie(s) ma 23 januari 2023, 19:26

Overijsselse boeren en sympathisanten naar Zwolle onder de noemer ‘Grote Leugenroute’

ZWOLLE – Overijsselse boeren en sympathisanten vanuit het hele land hebben maandagmiddag een uur om tafel gezeten met gedeputeerde Roy de Witte. Met meerdere trekkers en een grote aanhanger protesteren zij onder de naam ‘de grote leugenroute’ tegen de plannen uit Den Haag die de provincies moeten uitvoeren.

De tocht begon vorige week in Leeuwarden. Vandaag is het provinciehuis van Gelderland in Arnhem en dat van Overijssel in Zwolle bezocht.

In chatgroepen van demonstranten is te zien dat onderweg meer trekkers zich aansluiten bij de stoet. Een groep trekkers staat aan de Hattemer zijde van de oude IJsselbrug te wachten om mee te rijden richting Zwolle.

De gemeente Zwolle had via de politie indirect contact met de mensen achter de betoging en sloot de Luttenbergstraat ter hoogte van het provinciehuis in één richting af, zodat de demonstranten daar hun trekkers, vrachtwagens en auto’s konden parkeren.

De sfeer rond het protest bleef zowel buiten als binnen gemoedelijk. De betogers hebben hun tocht na enkele uren voortgezet. Dinsdag koerst de karavaan richting het Drentse provinciehuis in Assen.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.