Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:05:20 Bdh-01 Autom. Brand Oms Tehuis Beukenhof Jan Thijssenweg Rijszh 155630 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Haaglanden Haaglanden (Infocode...
zaterdag 06 juni 2020
TOP NIEUWS

GISTEREN 05|06

OMMEN - De lading van een trailer bleek vanmiddag net niet onder de viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de combinatie reed kort rond twee uur vanmiddag op de N340 vanaf Dalfsen onder de viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de hefmast van de heftruck raakte de viaduct. Bij de extreme krachten die daarbij kwamen kijken kwam de heftruck los van de trailer.

 

Het gevaarte viel daarna van de trailer op de rijstroken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed. Een passerende ...

GISTEREN 05|06

BARNEVELD - Tussen Amersfoort en Apeldoorn, en Amersfoort-Ede-Wageningen is het treinverkeer momenteel stilgelegd vanwege een brand op het spoor. Hulpdiensten zijn gestuurd naar de Hanzeweg-Zuid in Barneveld waar het incident zich afspeelt.

 

Door nog onbekende oorzaak is een ooievaarsnest bovenop een mast van de bovenleiding van het spoor in brand gevlogen. Daarbij is ook de bovenleiding beschadigd geraakt en op het spoor gevallen. Omdat er hoogspanning op de leidingen staat kan de brandweer het vuur op dit moment niet uitmaken en wachten zij om hulp van ProRail.

 

Het ...

GISTEREN 05|06

APELDOORN - Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag 5 juni volledig in vlammen opgegaan. De politie sluit brandstichting niet uit.

 

Omstreeks 04.15 uur zag een man die zijn hond aan het uitlaten was aan de Weimarstraat, een auto in brand staan en belde de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. Opvallend was dat de brand lijkt te zijn begonnen rondom de benzine tank, wat kan duiden dat er sprake kan zijn van brandstichting.

 

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle maar konden dus niet voorkomen dat de auto ...

GISTEREN 05|06

BARNEVELD - Op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is donderdagavond omstreeks 23:30 uur een automobilist licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

 

De bestuurder van een personenauto kwam vanaf de kant van de Albert Heijn en is door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Hij is door de rechterberm over het fietspad door een haag van een naastgelegen bedrijf gereden. Hij raakte een boom waarop deze knapte en miste op een haar na een 2e boom waarna hij tot stilstand kwam.

 

De bestuurder is onderzocht door medewerkers van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ...

DONDERDAG 04|06

GARDEREN - Aan de Speulderweg in Garderen heeft donderdagmiddag omstreeks 17:00 uur brand gewoed in de schoorsteen van een woning. Bij de brand waren vlammen zichtbaar. Naast de brandweer uit Garderen werd ook een hoogwerker van het korps uit Barneveld ingezet.

 

De schade aan de woning is aanzienlijk. Mede door goede isolatie van het schoorsteenkanaal heeft de brand zich echter niet verder kunnen uitbreiden dan de schoorsteen zelf. Wel is er behoorlijke rook,- en roetschade in huis ontstaan.

WOENSDAG 03|06

NEDERLAND - Door heel Nederland zijn de afgelopen weken branden in zendmasten geweest. Na uitgebreid onderzoek van de Landelijke Recherche van de politie onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) is noch (een vorm van een) relatie tussen de branden gebleken noch een georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten.

 

Zendmasten in brand

De afgelopen weken heeft brand gewoed in 29 zendmasten door het hele land. De politie heeft vastgesteld dat de branden zijn aangestoken. De branden hebben geleid tot veel overlast en schade. Een enkele keer is ...

ZATERDAG 30|05

ERMELO - Vrijdag 29 mei heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert zichzelf op het politiebureau gemeld en is aangehouden en wordt verhoord. De man gaf aan betrokken te zijn bij de brandstichting, zijn rol wordt nu onderzocht.

 

In de nacht van woensdag 27 mei op donderdag 28 mei brak er brand uit in een eendenslachterij in Ermelo. De politie is direct een onderzoek gestart en al gauw bleek dat de brand is aangestoken. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

Zie ook:

Meer artikelen