Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:24:24 Bdh-01 Stank/hinder. Lucht (gaslucht) Handelsmij Van Dommelen Bv Leeghwaterstraat... Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm Brandweer Gouda HollandsMidden
dinsdag 24 september 2019

Archief

Gaslucht na verwijderen tentharing in Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 22 mei 2019 00:39

AMERSFOORT - Dinsdagavond rond 22:30 uur is de brandweer van Amersfoort opgeroepen vanwege een gaslucht aan de Disketteweg in de wijk De Hoef West. Bij het opruimen van een tent (op een parkeerplaats) die onderdeel was van een evenement werd bij het verwijderen van een haring een gaslucht geroken. Direct is de brandweer ingelicht.

 

De haring is 50 tot 60 cm lang. De brandweer heeft ook bij de meting het gas geconstateerd. Stedin is ter plaatse gekomen voor reparatie. Volgens de brandweer ligt een gasleiding gewoonlijk op 60 cm. Het lek bevindt zich op enkele meters van een gashuisje.

Automobilist knalt tegen lantaarnpaal in Wageningen

Gemaakt: Woensdag, 22 mei 2019 16:02

WAGENINGEN - Op de Hollandseweg in Wageningen is woensdagmiddag een auto tegen een lantaarnpaal geknald. Het gaat om een eenzijdige aanrijding.

 

De aanrijding gebeurde voor een overzichtelijke flauwe bocht. Wat de toedracht is kon niet worden verteld. Door de klap zijn beide airbags uit gegaan.

 

De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond. Hij is in de ambulance nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee. De auto moest worden afgesleept.

Landelijke Veiligheidsdag in Almere zaterdag 25 mei 2019

Gemaakt: Woensdag, 22 mei 2019 16:26

ALMERE - Op zaterdag 25 mei 2019 tussen 10.00 en 17.00 uur wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, want ook voor kinderen is er van alles te beleven. De toegang is gratis. Het interactieve evenement wordt in Almere Centrum gehouden.

 

De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar. Het hoofdthema voor dit jaar is cyberveiligheid. Wil jij ook in een brandweerauto zitten, horen wat militairen doen, wat het werk van een politieagent inhoudt en nog veel meer? Mis het niet en wees er bij op zaterdag 25 mei!

 

Programma Esplanade

10.00 uur Start
10.15 uur Reddingsbrigade Nederland
10.30 uur Multi-demo brandweer, politie, GGD en Rijkswaterstaat
11.00 uur Defensie
11.30 uur Sambaband Douane
12.00 uur Opening
12.15 uur Multi-demo
12.45 uur Reddingsbrigade Nederland
13.00 uur Defensie
14.00 uur Cybercrime / brandveilig leven
14.30 uur Reddingsbrigade Nederland
14.45 uur Multi-demo
15.15 uur Cybercrime / brandveilig leven
15.45 uur Defensie
17.00 uur Einde

 

Schipperplein
Veiligheidsmuseum PIT is op 25 mei van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Beleef hier de wereld van politie, brandweer en ambulance.

 

Brouwerstraat
Veiligheid op de weg staat centraal bij VVN en ANWB.

 

Weerwater
Reddingsbrigade en hulpdiensten in actie. Tevens kan je beleven hoe het is om te varen op de oude blusboot Jan van der Heyde II.

 

Esplanade
Er zijn demo's van de samenwerkende diensten. Er is van alles te doen bij de Koninklijke Marechaussee, Landmacht, Marine, DARES, politie, brandweer, ambulance, Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat. ROC Flevoland geeft info over haar opleidingen op het gebied van Veiligheid. Doorlopende demonstraties als de duiktank, klimtoren, Paw Patrol, bekijken van voer- en vaartuigen. Durf jij de escaperoom te betreden of de veiligheidscontainer, waarin je kunt ervaren wat je nog ziet als er thuis brand uitbreekt?

 

Forum
Ontdek de wereld van handhaving, en veiligheid in en om je huis. Laat je informeren over projecten over veiligheid in de buurt (buurtwacht).

 

De Diagonaal en Schutterstraat
Informatiemarkt van verschillende (hulp)diensten over hun werk en werving van personeel.

 

Grote Markt
Kinderactiviteiten en optreden van de big band van de Douane.

 

Stationsplein
Veiligheid in het openbaar vervoer met de NS en een concert van St. Hubertus om 14.00 uur.

 

Koetsierbaan
Jeugdbrandweer en brandweervoertuigen. Brandweer Flevoland laat hun nieuwe wagens zien (en die kun je van binnen bekijken).

 

Wandelpromenade en Meeresteinkade
Koninklijke Marechaussee. Durf jij het op te nemen tijdens Kinder ME tegen echte agenten?

 

Deelnemende partijen
Deelnemende partijen zijn: Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, politie, brandweer, GGD, Rijkswaterstaat, Dares, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, ROC Flevoland, CCV, PIT Veiligheidsmuseum, gemeente en partners op het water met onder meer de Reddingsbrigade Nederland.

Lichaam aangetroffen in de Rijn bij Arnhem

Gemaakt: Woensdag, 22 mei 2019 18:17

ARNHEM - In de Rijn bij Arnhem is woensdagmorgen 22 mei een lichaam gevonden. De politie is direct een onderzoek gestart.


De vondst werd rond 09.00 uur gedaan in het water van de Rijn door de bemanning van een passerend schip. Een hulpverleningsvoertuig van de brandweer heeft samen met Watertoezicht van de politie het lichaam uit het water gehaald. Nader onderzoek naar de identiteit en doodsoorzaak wordt gedaan door de recherche.

Brand in bedrijfshal op de Marconistraat in Barneveld

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 15:23

BARNEVELD - Bij het bedrijf van Laar Reklame op de Marconistraat in Barneveld heeft donderdagmiddag korte tijd brand gewoed. De bedrijfshal, waar ondermeer een spuiterij zit, hangt vol met rook.

 

De brandweer werd omstreeks 14.00 uur opgeroepen. Brandweerlieden wisten het vuur in het pand van binnenuit te blussen. Werknemers hadden het vuur zelf al grotendeels geblust.

 

De brandweer controleert het pand en probeert de rook weg te krijgen.

Man gewond nadat schoorsteen omvalt tijdens asbestsanering in Den Ham

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 15:29

DAN HAM - Een man is donderdagmorgen kort voor elf uur gewond geraakt bij werkzaamheden in een pand aan de Brink in Den Ham. De man was asbest aan het saneren in een oud pand toen een schoorsteen door een nog onbekende oorzaak omviel, en op hem terecht kwam.

 

Het gaat om een ZZP'er die aan het werk was voor Ardesch Sloopwerken uit Kloosterhaar. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een Duits traumateam dat per helikopter arriveerde. De hulpdiensten zijn door het asbestsaneringsbedrijf voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de speciale adembescherming. Het slachtoffer is met behulp van een ladderwagen van de brandweer uit het gebouw getild. Na grondig te zijn afgespoeld door de brandweer is het slachtoffer naar de traumahelikopter gebracht, die geland was op het parkeerterrein achter het hervormd centrum De Rank. Het slachtoffer is hier in de helikopter getild, welke hem naar het ziekenhuis in Enschede heeft vervoerd.

Fietser en auto met elkaar in botsing op kruising Wilmersdorf in Apeldoorn

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 16:38

APELDOORN - Op de kruising van de Wilmersdorf en het Kanaal Zuid in Apeldoorn heeft donderdag 23 mei een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden.

 

De bestuurder van de personenauto heeft vermoedelijk de fietser over het hoofd gezien waarna een aanrijding volgde. De fietser is door het ambulancepersoneel nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.

Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Renswoude

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 21:12

RENSWOUDE - Een wielrenner is vanavond op de rotonde in de Arnhemseweg (N224) en de Emminkhuizerlaan in Renswoude geschept door een auto en gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks 18:00 uur.

 

De traumahelikopter is vanuit Rotterdam voor het ongeval onderweg maar werd al snel afgemeld. Het slachtoffer, een man, is naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Schade bij aanrijding op de Veluweweg in Kootwijkerborek

Gemaakt: Donderdag, 23 mei 2019 21:20

KOOTWIJKERBROEK - Op de Veluweweg in Kootwijkerbroek is donderdagavond rond 19:30 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Garderbroekerweg kwamen twee personenauto's in botsing.

 

Niemand raakte gewond. De auto's raakte zwaar beschadigd.

Vorden opnieuw opgeschrikt door grote brand

Gemaakt: Vrijdag, 24 mei 2019 05:33

VORDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag 24 mei heeft er een grote brand gewoed in een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buiten gebied van Vorden. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dak werd volledig in de as gelegd.

 

De brand werd omstreeks 1.30 uur gemeld. De bewoners en de hond wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. De brandweer van Barchem, die als eerste aanwezig was, kreeg assistentie van de korpsen uit Ruurlo, Vorden, Laren en Zutphen. Bij de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hiernaar zal onderzoek worden gedaan. Stichting Salvage is ingezet voor de afhandeling van de schade en zorgt voor onderdak van de bewoners.

Door deze brand is Vorden deze week voor de tweede keer opgeschrikt door een grote brand. Dinsdag werd er op het industrieterrein een autobedrijf en een plasticverwerker in de as gelegd.