Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:48:50 10108 Rit 7434 Romeinstraat Enkhuizen Prio Hoog Eenheid | Ambulance 10-108 (West Friesland)
maandag 18 februari 2019

WOENSDAG 13|06

Tientallen ouderen geëvacueerd vanwege brand in zorgcentrum Doorn

Door alle hulp van omwonenden, hulpverleners, personeel van de instelling en mariniers uit Doorn zijn alle bewoners veilig en snel uit het gebouw geëvacueerd

DOORN - De hulpdiensten zijn woensdagavond 13 juni uitgerukt voor een brand in het woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn. De hulpdiensten schaalde na de eerste melding al snel op naar het grote brand en later naar GRIP 1.

 

De brand was bij aankomst al uitslaand op de benedenverdieping. Het woonzorgcentrum is vanwege de brand ontruimd. Uit voorzorg zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De hulpdiensten zijn met veel eenheden ter plaatse gekomen omdat veel bewoners mogelijk niet op eigen kracht het pand konden verlaten.

 

Het vuur is inmiddels onder controle. Maar de ontruiming van het pand gaat door de forse rookontwikkeling moeizaam. Deel bewoners kunnen vannacht niet terug. Zij worden intern opgevangen en bij familie. Eén persoon is ter controle naar het ziekenhuis. Verder geen gewonden of vermisten.

Locatie

Headlines