Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 07:59:31 Guirlande Sgravh Ongeval Wegvervoer Letsel Prio Hoog Eenheid | Politie Haaglanden (PersInfo)
maandag 18 februari 2019

DONDERDAG 28|06

Wandelaars ontdekken bosbrand in bos Landgoed Rechteren bij Dalfsen

Het was een flinke puzzel voor de melders en de brandweer om de exacte locatie duidelijk te krijgen

DALFSEN - Kort na het middaguur van donderdag 28 juni hebben twee wandelaars een bosbrand ontdekt in het bos van het Landgoed Rechteren tussen Dalfsen en Vilsteren. Het stel was aan het wandelen in het gebied en zag in de verte rook, toen er polshoogte werd genomen bleek er brand te zijn ontstaan in de grond onder een stel kleine dennenbomen die allemaal dicht op elkaar staan.

 

Het was een flinke puzzel voor de melders en de brandweer om de exacte locatie duidelijk te krijgen. Het pad waar de brand aan woede, de Rietmansweg, heeft geen aangegeven straatnaam. De in eerste instantie naar de Diezerstraat gestuurd waar vandaan de melder de brandweer op het goede pad hielp.

 

Het gaat volgens de brandweer naar een eerste schatting om een stuk van ongeveer 200 vierkante meter. Ook al was de locatie van de brand duidelijk was het voor de brandweer nog niet gemakkelijk om bij de brand te komen, de motorzaag moest er verschillende keren aan de pas komen om de brandgangen vrij te maken.

 

De broer van de melder, Hans Pekkeriet (met grijze bloes) van het gelijknamige loonbedrijf, kwam met een trekker met een tankwagen met 7000 liter water de brandweer helpen en verzadigde de grond aan de rand van de Rietmansweg. De brandweer kon met behulp van de brandgangen in het bosgebied de brand binnen de perken houden en heeft deze inmiddels onder controle. Echter komt de opgeroepen 'hand-crew' van het korps Dedemsvaart nog wel naar de plaats van de brand.

 

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De melders hebben geen andere personen gezien toen de brand werd ontdekt.

Locatie

Headlines